Forlag: Tiden forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: L.S. Hilton

 

Dato: 07.10.2016

 

Sider: 360

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Maestra”, er en kriminal uten om det vanlige. Boken er morsom, på samme måte som den er spennende.

Vi bli i denne uvanlige romanen kjent med en kvinne ved navn Judith Rashleigh. Hun mister assistentjobb ved et av Londons større auksjonshus, som hun har jobbet seg fram til. Tapet av jobben er grunnet å komme på sporet et grovt falskneri der en sjefene hennes er involvert. Blakk og desperat takker hun ja til en jobb som barvertinne.

I det nye arbeidet som barvertinne, kler hun seg, snakker og fører seg slik de velbeslåtte mennene ønsker. Hun er snill pike.

Samtidig dyrker hun et vennskap. En venn hun ikke har sett på lenge, men som har hjulpet henne tidligere. Som har vært der når ingen andre har stilt opp. En venn som en snill pike helst ikke bør ha: raseriet.

Dette er en overraskende, spennende, sjokkerende, motbydelig, skremmende og dyster kriminalroman. Til tider blir boken litt handlingsmettet og du kan falle av noen steder, men uten om det er det en morsom og spennende roman.

“Maestra”, tar leseren med på en litterær reise fra London via fransk og italiensk riviera til Zürich. Vi får en tur til Roma og Paris.

Romanen er preget av milliardærer, mafia, kunstsvindlere og mørk, dyp erotikk. Dette er bare noe av romanens elementer. Romanen har vekket stor interesser hos lesere fra flere land.

Jeg har valgt å gi boken terningkast 4. Romanen var spennende, men som nevnt tidligere var den handlingsmettet og til tider vanskelig å komme seg videre.

Men jeg gleder meg til flere bøker fra samme forfatter!

 

Bakside informasjon om boken:

Den talentfulle Mr. Ripley møter Gone Girl i dekadent og saftig thriller. Judith Rashleigh kommer fra beskjedne kår, men har etter flere års målbevisst jobbing klart å få seg en assistentjobb ved et av Londons større auksjonshus. Hun mestrer de sosiale kodene og er på vei oppover i kunstens verden, men mister jobben da hun kommer på sporet et grovt falskneri der en sjefene hennes er involvert. Blakk og desperat takker hun ja til en jobb som barvertinne. Som i auksjonshuset spiller Judith rollen hun er tildelt. Hun kler seg, snakker og fører seg slik de velbeslåtte mennene ønsker. Hun er snill pike.

Men samtidig dyrker hun et vennskap. En venn hun ikke har sett på lenge, men som har hjulpet henne tidligere. Som har vært der når ingen andre har stilt opp. En venn som en snill pike helst ikke bør ha: raseriet. Maestra tar leseren fra London via fransk og italiensk riviera til Zürich, Roma og Paris. Jetset, milliardærer, mafia, kunstsvindlere, død og mørk erotikk er bare noen av ingrediensene i denne internasjonale boksensasjonen.”

 

Kilder:

Tiden forlag. (2016). Maestra. Lokalisert 07.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top