Historisk spenning fra første side!

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jan Boris Stene

 

Sider: 281

 

Dato: 07.05.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jan Boris Stene er i år aktuell med enda et historiske mysterium med Falkener og Wilberg. “I djevelens klør” er en helstøpt kriminalroman som tar leserne med tilbake til 1917. I 2015 ga han ut første roman, som hadde tittelen “Nådegiveren”.

I denne romanen blir leserne med til påske 1917. Doktor Wilberg reiser opp til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene. En grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor.

Det viser seg at mange hadde motiv for å ønske livet av den døde, men hvordan greide morderen å unnslippe? Døren er låst fra innsiden og vinduene er haspet og skoddene trukket for. En umulighet. Hvis det da ikke er selveste gjenferdet på Fjeldsæter som står bak Falkener og Wilberg nøster i trådene til de finner den overraskende løsningen på mysteriet, men veien dit er ikke fri for farer hverken for våre venner eller de øvrige på hotellet.

 

Min konklusjon av boken:

“I djevelens klør” er en underholdende og ekstremt spennende roman. Jan Boris Stene viser igjen sitt talent som forfatter. Det er ingen tvil om at forfatteren igjen er inspirert av John Dickson Carr og Sherlock Holms. Dette er en roman som preges av historisk spenning. Etter min mening er dette forfatterens beste roman til nå.

Forfatteren tar oss med tilbake til påsken i 1917. Dette er et brutalt mysterium med Falkener og Wilberg i hovedrollen.

Romanen tar leserne med til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim. Der har doktor Wilberg tatt tyren for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene. En grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor.

Dette er en dramatisk, mystisk og skremmende roman. Leserne blir med tilbake til 1917 og igjen med på et dystert eventyr med Falkener og Wilberg. Forfatterens beskrivelser av miljø er troverdig og karakterene er realistisk. Når en først har begynt å lese boken, klarer en ikke å legge den fra seg før siste setning er lest. Forfatteren byr på grufull og dramatiske stemning i denne romanen. Jeg nærmest skal av spenning, når jeg leste denne boken.

“I djevelens klør” er virkelig en roman jeg kan anbefale. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Gleder meg allerede til neste roman fra forfatteren. Jan Boris Stene kan skrive spenning som virkelig får deg til å føle tilstedeværelse. Dette er en velskreven roman, med en dyster handling.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Påsken 1917: Doktor Wilberg reiser opp til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene; en grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor. Er det mord? Hvis ja, hvem er morderen? Det viser seg at mange hadde motiv for å ønske livet av den døde, men hvordan greide morderen å unnslippe? Døren er låst fra innsiden og vinduene er haspet og skoddene trukket for. En umulighet. Hvis det da ikke er selveste gjenferdet på Fjeldsæter som står bak Falkener og Wilberg nøster i trådene til de finner den overraskende løsningen på mysteriet, men veien dit er ikke fri for farer hverken for våre venner eller de øvrige på hotellet.”

 

Med spennende hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Stene, Jan Boris. (2017). I djevelens klør. Oslo: Vigmostad & Bjørke. 281 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top