Engasjerende, overbevisende og spennende spionthriller!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Gard Sveen

 

Sider: 336

 

Dato: 26.07.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Forfatteren bak den prisbelønte kriminalromanen «Den siste pilegrimen» er endelig tilbake. Med «Bjørnen» viser Gard Sveen igjen sitt talent som forfatter innen krim og thriller sjangeren. For fjerde gang tas leserne med på eventyr med politietterforsker Tommy Bergmann i hovedrollen. Dette er en lettlest thriller som både engasjerer, sjokkerer og skremmer leserne. Sveen byr på hårreisende og nervepirrende spenning fra først til siste side. Med «Bjørnen» har forfatteren levert en innmari god thriller, der spionasje spiller en særdeles viktig rolle for handlingen. Jeg er mektig imponert over Gard Sveen måte å skrive på og håper det blir flere!

«Vekk med John Le Carré, å fram med Gard Sveen. Han er den nye spionthriller konge.»

— Simen Ingemundsen

Leserne blir med til høsten 2016, der den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen.

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.

«Gard Sveen er uten tvil EN av mine favoritter blant norske krim og thriller forfattere!»

— Simen Ingemundsen

Jeg har lest samtlige av Gard Sveens utgivelser til nå, og mener personlig at dette er min favoritt. På en engasjerende måte har han klart å skape høy dramatikk og rå spenning. Det er ingen tvil om at hovedelementene i «Bjørnen» er spionasje og den norske sikkerhetstjenesten. Gard Sveen viser også at han mester å beskrive miljøet, og skildrer karakterene i boken på en realistisk måte. Det er nærmest som en kan føle tilstedeværelse i handlingen. Det finnes få norske thrillere som omhandler spionasje, og jeg håper det kommer flere. Når jeg først hadde startet å lese denne thrilleren, var det vanskelig å legge den fra meg. Jeg storkoste meg når jeg leste denne thrilleren og klarte ikke å legge den fra meg. Jeg håper det blir flere bøker fra Gard Sveen i framtiden, for å skrive, ja det kan han!

«Jeg håper det blir flere bøker fra Gard Sveen i framtiden, for å skrive, ja det kan han!»

— Simen Ingemundsen

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen.

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.»

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Bjørnen. Lokalisert 26.07.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top