Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørgen Jæger

 

Utgitt: 26 mai 2016

 

Sider: 463

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Jørgen Jæger er endelig tilbake med en ny kriminalroman om Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn. Boken fortsetter der “Monster” slapp og er bok nummer ni i serien. Jæger klarer igjen å skape spenning og troverdighet. Fortielsen er virkelig noe å anbefale når sommersolen titter fram. I rekken er dette som nevnt den niende boken om den sjarmerende og smarte lensmannen Ole Vik. I Fortielsen har Jørgen klart formidle en skremmende, brutalt, morsom og dagsaktuell handling. Romanen klarer å fenge fra første til siste side. En får aldri nok av lensmann Ole Vik og hans arbeid. Kriminalromanen tar deg med ned i den mørkeste og dypeste delen av det norske samfunn. Tema for Jægers siste bok er menneskehandel, menneskesmugling, drap og prostitusjon.

 

Bakside informasjon om boken:

“Politietterforsker Cecilie Hoper en i Drammen for å finne sin samboer Bernhard. Skjuler han seg frivillig, eller har han blitt utsatt for noe kriminelt? Når Drammenspolitiet ikke vil bistå Cecilie, kommer Ole Vik for å hjelpe til. De vikles inn i et nettverk av grov menneskehandel, vold og prostitusjon, og alt topper seg når Cecilie blir fengslet mistenkt for drap”

 

Handlingen i “Fortielsen” er lagt i sin helhet til Drammen, like utenfor Oslo. Cecilie Hopen avlegger en tur til Drammen for å få en oppklaring i hva som har hendt samboeren Bernhard. Blant tidligere arbeidskollegaer ved Drammens politi, møter hun sviktende og lite samarbeidsvillige ansatte. Gjennom hennes egen etterforskningen får hun knusende beskjeder om sin mann og hva han har foretatt seg.

Første del av boken gir oss en følelse av at saken er løst, men ut over de flere hundre sidene dannes et helt annet bilde. På grunn av dårlig samarbeid fra politiet starter Ole Vik og Cecilie selv etterforskingen av saken. Deres etterforskning fører dem til sider av det norske samfunn som både er dystert, mørkt, uhyggelig og brutalt. Boken tar for seg temaer som nordmenn er lite viten på. Du forstår fort at menneskehandel, menneskesmugling, prostitusjon, trusler og drap er temaer i “Fortielsen”. Gjennom Cecilies og Oles samarbeid, blir livet til Cecilie fort snudd på hode og etter hvert blir hun selv mistenkt for drap, på sin egen mann.

Som nevnt tidligere tar romanen opp tema som menneskehandel, menneskesmugling og prostitusjon, som for mange nordmenn er ukjent. Boken tar oss med på innsiden av en tabubelagt og lite kjent del av det norske samfunnet.

Jæger har etter min mening igjen klart å skape et litterært fenomen, bedre enn hans forrige bok “Monster”, som i fjor toppet de fleste salgslister innen litteratur. Boken er både spennende, uhyggelig, brutal, sjokkerende, troverdig og informativ. Med “Fortielsen” og “Monster” har Jæger etter min mening skapt bøker som kan interessere en hver lesehest.

Om du enda ikke har skaffet boken, er den virkelig til å anbefale. Jeg gir selv boken terningkast 6, på grunnlag av at boken er spennende og troverdig, samtidig som den er urovekkende og sjokkerende. Boken vi gi deg frysninger og om du liker Jo Nesbø, Unni Lindell og Henning Mankell, Ja da vil du elske Jørgen Jægers forfatterskap.

 

Med lesehilsen fra Boktimmy:)!

 

Kilder:

Juritzen forlag. (2016) Fortielsen. Lokalisert på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top