Forlag: Res Publica

 

Sjanger: Historie/Politikk

 

Forfattere: Trond Gram og Ole Martin Rønning

 

Dato: 01.06.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“De lange linjer” er en kunnskapsrik og troverdig beretning om den norske arbeiderbevegelse sin historie. Trond Gram og Ole Martin Rønning har laget en velskreven og omfattende bok om norsk politikk, økonomi og historie. Forfatterne tegner et realistisk bilde av Norge som lagdelt og fattig nasjon. Boken handler også om hvordan landet vokste seg til et av verdens mest likestilte samfunn sosialt og økonomisk.

Trond Gram og Ole Martin Rønning gir leserne et omfattende og oversiktlig bilde av det moderne Norge. Dette er en bok som beskriver det norske samfunnet gjennom politiske, sosiale og økonomiske utvikling på en spennende og fengende måte. Leserne kommer i denne boken blant annet tett inn på den solide utviklingen fra Marcus Thranes arbeiderforeninger til dagens velorganiserte arbeidsliv.

“De lange linjer” handler om den norske utvikling fram mot velferden som oppstod på midten av 1900 tallet. Dette er en fengslende og interessant framstilling av Norges historie.

Forfatterne tar i denne boken blant annet for seg 1800-tallet, da den norske arbeiderbevegelsen gikk i bresjen for sosiale, politiske og økonomiske reformer som endret samfunnet. Det er ingen tvil om at arbeids bevegelsen i Norge har hatt mye å si for Norges historie. Bevegelsen har satt frihet, likhet, rettferdighet og solidaritet som sitt mål. Bevegelsen har også kjempet for sine idealer og ofte vunnet fram.

Trond Gram og Ole Martin Rønning gir leserne med denne boken en oversiktsframstilling arbeiderbevegelsens store utvikling. Boken tar for seg historien fra begynnelsen og fram til dagens aktuelle politiske kampsaker. Dette er en lettlest innføring i arbeiderbevegelsens historie, med rikt og spennende bildemateriale. Forfatterene viser til viktige utviklingstrekk ved hjelp av grafer og tabeller.

Dette er virkelig en bok som bør leses. Forfatterene tar oss med dypt inn i arbeiderbevegelsens skjærne. “De lange linjer” er en kunnskapsrike bok som tar for seg hvor viktig rolle den norske politikk og økonomi har spilt for arbeiderne i Norge. Trond Gram og Ole Martin Rønning har skrevet en litterær godbit som tar for seg en av de viktigste delene av norsk historie.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Arbeiderbevegelsens historie er fortellingen om det moderne Norge. Historien viser reisen fra en lagdelt og fattig nasjon til et av verdens mest likestilte samfunn sosialt og økonomisk. Vi kommer tett på utviklingen fra Marcus Thranes arbeiderforeninger til dagens velorganiserte arbeidsliv.

Siden 1800-tallet har den norske arbeiderbevegelsen gått i bresjen for sosiale, politiske og økonomiske reformer som har endret samfunnet. Bevegelsen har hatt frihet, likhet, rettferdighet og solidaritet som sitt mål. Bevegelsen har kjempet for sine idealer og ofte vunnet fram.

Boka er en nyskrevet oversiktsframstilling som tar oss med på en ferd fra arbeiderbevegelsens spede begynnelse og fram til dagens aktuelle politiske kampsaker. Denne lettfattelige innføringen i arbeiderbevegelsens historie kommer med et stort og spennende bildemateriale og viser viktige utviklingstrekk ved hjelp av grafer og tabeller.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Respublica.no. (2017). De lange linjer. Lokalisert 01.06.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top