Forlag: Dreyer

 

Sjanger: Historie

 

Forfatter: Finn Olstad

 

Sider: 484

 

Dato: 05.06.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Finn Olstad gir med “Den lange oppturen” et omfattende og kunnskapsrik innblikk i norsk historie mellom 1945 og 2015. Leserne får gjennom 484 sider, en bred framstilling av Norges oppbygging både politisk og økonomisk etter andre verdenskrig.

Denne boken tar blant annet for seg de viktigste hendelsene og hovedlinjene i utviklingen av det norske samfunnet.

Forfatteren setter den norske historien i en europeisk og verdenshistorisk kontekst. Leserne blir med på en historisk reise, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag.

Dette er en omfattende og oversiktlig beretning som viser hvor store de norske forandringene var i perioden etter annen verdenskrig. Forfatteren tegner et solid og viktig bilde at norsk politikk, økonomi og samfunnsbygging. Boken tar også for seg hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Med “Den lange oppturen” tegner Olstad et storslått og tankevekkende bilde av det norske samfunnets oppreisning og oppbygning etter andre verdenskrig. Forfatteren viser gjennom interessant vinkling hvor viktig de økonomiske og politiske endringene har vært for Norges historie de siste 70 årene. Finn Olstad byr på sterkt språk, troverdig kunnskapsrik og grundige refleksjoner.

Finn Olstad har laget en velskreven sakprosa bok om de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen, både politisk og økonomisk. Dette er en av de mest oversiktlige og omfattende verkene om det norske samfunnet etter andre verdenskrig.

Dette er en bok som virkelig kan anbefales. Finn Olstad har skrevet et viktig verk som får leserne til å forstå dagens norske samfunn og den utviklingen som har skjedd etter krigen.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“I Den lange oppturen forteller Finn Olstad historien om Norge siden 1945. Han gir oss de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen i tiden etter andre verdenskrig.

I denne brede fortellingen plasserer han den norske historien i en større europeisk og verdenshistorisk kontekst, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag. Den viser hvordan forandringene i denne perioden stort sett kommer utenfra, og hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Boken trekker sammen store, kompliserte forløp og gir en konsis oversikt over Norges historie de siste 70 årene.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2017). Den lange oppturen. Lokalisert 05.06.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top