Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Historie/Fakta/Krigslitteratur

 

Forfatter: Sveinung Mikkelsen

 

Dato: 01.06.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

Sveinung Mikkelsen har med “Diktatorenes kvinner”, skrevet en omfattende, kunnskapsrik og lettlest biografi om kvinnene som har hatt stor betydning for diktaturene i verdenshistorien.

Forfatteren gjør leserne ikke bare kjent med diktatorenes kvinner, men gir et omfattende innblikk i verdenshistorien. Mikkelsen har laget en velskreven bok om forskjellige diktatorers elskerinner, koner og haremer.

Som nevnt blir leserne gjennom denne boken kjent med verdens mest grusomme menn og deres kvinner. Boken er oversiktlig oppbygget og inneholder omfattende fakta rundt noen av verdenshistoriens mektigste menn. Forfatteren er troverdig i sine skildringer og beskrivelsene gir leserne en innblikk i de negative og positive sider ved diktatur som styreform.

Det er ingen tvil om at diktatorenes kvinner har hatt mye å si for verden opp igjennom historien. Mikkelsen tar blant annet for deg Maos fjerde kone Jiang Qing som ledet an under Kulturrevolusjonen, Francos kone som gjorde Spania til et katolsk Iran og Elena Ceaușescu som skremte vettet av mannen sin.

“Diktatorenes kvinner” tar også for seg andre tilfeldig forbipasserende, bare et av flere millioner ofre. Blant annet Kong Henrik VIIIs utroskap som ga dronning Katarina kreft i hjertet, Mussolinis elskerinne som var en dørmatte han tok med seg i døden og i Libya der tenåringsjenta Soraya Gaddafis ble holdt som sexslave.

Forfatteren forteller om makten som lå i mennenes hender. Mikkelsen gir leserne brutale og dystre innblikk i diktatur regimer der kvinnene har henvist til bakgrunnen. Det vil si bak veggteppene, på gatehjørnene og i himmelsengene måtte de finne mer indirekte måter å hevde seg på.

“Diktatorenes kvinner” er en alvorlig, spennende, sjokkerende, dramatisk og til tider humoristisk bok. Den tar oss med på en omfattende reise gjennom verdens historien. Sveinung Mikkelsen’s språk og vinkling gjør denne boken til en litterær godbit.

Forfatteren byr på interessant spenning fra første til siste side. Mikkelsen tar leserne med på innsiden av de mest kjente diktatur styrene i verdenshistorien. Først og fremst gjør forfatteren leserne kjent med diktatorenes elskerinner, koner og haremer. Dette er en fengende bok som virkelig bør leses.

“Diktatorenes kvinner” kan virkelig anbefales på det sterkeste. Leserne blir kjent med historiske begivenheter, historiske personligheter og ikke minst verdenshistorien. Dette er en omfattende og oversiktlig bok.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Noen var like grusomme som sine menn. Maos fjerde kone Jiang Qing ledet an under Kulturrevolusjonen. Francos kone gjorde Spania til et katolsk Iran. Elena Ceaușescu skremte vettet av mannen sin. Andre var tilfeldig forbipasserende, bare enda et av flere millioner ofre. Kong Henrik VIIIs utroskap ga dronning Katarina kreft i hjertet. Mussolinis elskerinne var en dørmatte han tok med seg i døden. I Libya ble tenåringsjenta Soraya Gaddafis sexslave. For det meste lå all makt i mennenes hender. Kvinnene var henvist til bakgrunnen: bak veggteppene, på gatehjørnene og i himmelsengene måtte de finne mer indirekte måter å hevde seg på.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Juritzen.no. (2014). Diktatorenes kvinner. Lokalisert 01.06.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top