Sterkt møte mellom en dødsdømt og en forfatter!

Forlag: Manifest

Sjanger: Biografi/Kriminalitet/Samfunn

Forfatter: Marit Lund Bødtker

Sider: 192

Kilde: Innbundet

"Dødsdømt Nr. 989" er et dystert, brutalt, sjokkerende, skremmende og troverdig møte med en dødsdømt fange. Marit Lund Bødtker har laget en velskrevet og biografisk historie om amerikanske Ivan Ray Murphy jr. Han som i en alder av 28 år ble fengslet og dømt til døden for drapet på en gammel dame, et drap han nekter for å ha begått. Forfatteren har skrevet en realistisk bok om fangen, som selv mener han er uskyldig.

Marit Lund Bødtker har skrevet historien om det unike og sterke vennskapet mellom en dødsdømt fange og en norsk forfatter.

Boken handler om Ivan Ray Murphy jr, som sitter fengslet på en liten celle. I 21 av døgnets 24 timer er han innelåst og helt alene. Den dødsdømte mener selv han er uskyldig, men det er vanskelig å bevise. For hver eneste dag, ønsker han den perfekte veien ut av fengselet. Alt for å unnslippe den dødelig dosen med gift.

"Dødsdømt nr. 989" er et tragisk og tårevåt møte med den amerikanske Ivan Ray Murphy jr som ble dømt for drap i en alder av 28 år. Selv mener han at han er uskyldig.

Boken handler om den dødsdømte og Marit's kontakt. Boken er troverdig og realistisk. Forfatteren bygger på kontakten via postkortene de utvekslet. Postkortet ble starten på flere år med brevveksling og betroelser, starten på et uvanlig vennskap.

"Dødsdømt nr. 989" er et vakker, rørende og sterkt møte mellom Marit Lund Bødtker og Ivan Ray Murphy jr. De knyttet et sterkt venns bånd. Forfatteren gir et brutal og kunnskapsrikt innblikk i amerikansk politikk, rettsvesen, domstol og fengsel. Leserne får her et sjokkerende innblikk i en helt ukjent verden. Marit kom seg til USA. Hun ble vist til det beryktede fengselet Ellis Unit 1 i Huntsville, Texas. Det var her Ivan kjemper sin utrettelige kamp for å slippe fri. Dette er en spennende, men også brutalt møte med amerikansk fengsel og rettsvesen.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 4!

Bakside informasjon om boken:

"Historien om det uvanlige vennskapet mellom en dødsdømt fange og en norsk forfatter.

Tenk deg at du sitter fengslet på en liten celle. I 21 av døgnets 24 timer er du innelåst og helt alene. Greier du ikke å bevise at du er uskyldig, går eneste vei ut av fengselet via en dose dødelig gift.

Hva gjør det med deg?

Dødsdømt nr. 989 er historien om amerikanske Ivan Ray Murphy jr., som 28 år gammel blir fengslet og dømt til døden for drapet på en gammel dame – et drap han nekter for å ha begått.

Etter å ha søkt om brevvenner, mottar han en dag et postkort fra norske Marit Lund Bødtker. Postkortet blir starten på flere år med brevveksling og betroelser, starten på et uvanlig vennskap.

For Marit gir vennskapet et innblikk i en ukjent verden. Snart fører det henne også til USA, til det beryktede fengselet Ellis Unit 1 i Huntsville, Texas, hvor Ivan kjemper sin utrettelige kamp for å slippe fri."

Med litterær hilsen

Kilder:

Manifest.no. (2014). Dødsdømt Nr 989. Lokalisert 23.02.2017 på Internett http://www.manifest.no/marit_bodtker_dodsdomt_nr_989

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top