Historisk spenning på høyt nivå!

Forlag: Vega

 

Sjanger: Historie/spenning/kriminalroman

 

Forfatter: Giles Kristian

 

Sider: 300

 

Dato: 30.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Vinterens ild” er den andre boken i den historiske spenningsserien “Hevnens Gud”. Giles Kristian tar leserne igjen med tilbake til vikingtiden, året er 785. Dette er en nervepirrende og spennende roman som tar pusten fra seg som leser. Den handler om hevn, brorskap og forræderi. En bok som virkelig kan anbefales.

Leserne blir som nevnt tatt med tilbake til år 785. Handlingen er lagt til Norge og delvis Sverige. Det er vinter og en hevngjerrig Sigurd gjør seg klar for å angripe. Dette er solid spenning som utspiller seg gjennom de 300 sidene.

Boken handler om Sigurd Haraldarson, som har vist seg som en stor kriger. Han regnes også for å være en farlig fiende. Haraldarson har gått langt i å hevne mordet på sin egen familie.

Den usle Kong Gorm er fortsatt i live. En mann som brøt løftet og forrådte Sigurds far. Så lenge han har pust i kroppen, er det ingen balanse.

“Vinterens ild” tar for seg et hellige løftet om hevn. Et løfte som brenner i Sigurds årer. Samtidig må han holde hodet kaldt og ikke gjøre noe forhastet. Han vet at vikinghæren hans ennå ikke har styrke nok til å møte forræderkongen. De trenger sølv og enda flere våpenbrødre under Sigurds fane. Det de derimot trenger mest av alt, er å vinne ære og berømmelse på slagmarken.

Brorskapet må derfor vende vestover, til Sverige, for å sloss som leiesoldater. Og det er der, i møte med forræderi og blodsutgytelse, på en reise som vil føre ham faretruende nær Valhall. At Sigurds skjebne vil utkrystallisere seg. Der, i den brennende vinterens helvete.

Giles Kristian har skrevet en alvorlig og ekstremt spennende roman som utspiller seg i vikingtiden. Gjennom 300 sider dras leserne inn i realistiske beskrivelser og troverdige skildringer. Det er vanskelig å legge den fra seg når en først har startet å lese. Dette er en av de beste historiske romanene jeg har lest på lenge. Forfatteren tegner et sterk, brutalt, sjokkerende og intenst bilde av vikingtiden anno 785.

Dette er virkelig en leseverdig roman. Et gripende mesterverk som virkelig setter nådeløse følelser i deg som leser. “Vinterens ild” er fengende allerede fra første side. Forfatteren er dyktig i sine formuleringer av karakterene og miljøet. For en forteller stemme og for en handling. Dette er en forfatter med talent.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Norge, år 785 – et løfte om hevn som må holdes. Sigurd Haraldarson har vist seg som en stor kriger. Og en farlig fiende. Han har gått langt i å hevne mordet på sin egen familie. Men den usle Kong Gorm – som brøt løftet og forrådte Sigurds far – er fortsatt i live. Så lenge han har pust i kroppen, er det ingen balanse.

Det hellige løftet om hevn brenner i Sigurds årer. Samtidig må han holde hodet kaldt og ikke smi før jernet er varmt. Han vet at vikinghæren hans ennå ikke har styrke nok til å møte forræderkongen. De trenger sølv, og de trenger enda flere våpenbrødre under Sigurds fane – men mest av alt må de vinne ære og berømmelse på slagmarken. Brorskapet må derfor vende vestover, til Sverige, for å sloss som leiesoldater. Og det er der – i møte med forræderi og blodsutgytelse, på en reise som vil føre ham faretruende nær Valhall – at Sigurds skjebne vil utkrystallisere seg. Der, i den brennende vinterens helvete.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Vegaforlag. (2017). Vinterens tid. Lokalisert 30.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top