En sterk dokumentar om en spennende flukt!

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Historisk litteratur

Forfatter: Lars West Johnsen og Jens Marius Sæther

Sider: 248

Kilde: Innbundet

"Kongens flukt", tegner et spennende og kunnskapsrikt bilde om Kong Haakon VII og Kronprins Olav V. Boken tar for seg tiden mellom 9. april til 7. juni 1940 og er en sterk fortelling. Her får du Norges mest dramatiske perioder mellom to permer. Lars og Jens har skrevet en interessant og imponerende avhandling om kongehusets i Norge, sin viktigste avgjørelse. "Kongens flukt", er rikt illustrert og er dramatisk og skremmende.

I boken følger vi, de to førte månedene under andre verdenskrig. Dette er en litterær reise, som tar oss med i tiden fra 9. april til 7. juni 1940. Denne perioden regnes som en av Norges mest dramatiske perioder noensinne.

Dette er en litterær godbit om den tiden da Kong Haakon VII, kronprinsen og regjeringen ble drevet ut på flukt gjennom Sør-Norge, ut til kysten og videre til Tromsø.

Forfatterne tegner et bilde av den desperate reisen gjennom NS-vennlige trakter i blytunge biler på dårlige vårveier. Leserne får kjenne på frykten og redselen Norges viktigste menn hadde. Det går dagevis uten skikkelig søvn og mat, og i konstant frykt for tyske bombefly.

Vi blir kjent med statsminister Nygaardsvold og hans måte å takler tiden. Da han trygler kongen om å få gå av, men fikk nei. Vi blir med til Tromsø, da krigen raser i Nord-Norge, og de allierte svikter på alle fronter. Kongen og hans kronprins blir stilt overfor skjebnesvangre valg.

"Kongens flukt", er en kunnskapsrik godbit av en historisk roman. Den er godt illustrert med historiske fotografier. Vi følger her noen av Norges viktigste menn time til time og dag for dag. Gjennom sterke og intense beskrivelser og skildringer, får vi til tider følelse av tilstedeværelse i krigens mest intense måneder. Jeg er imponert over forfatternes måte å legge fram historien på. Den er dramatisk, sjokkerende, skremmende og spennende.

Jeg tar av meg hatten og gir "Kongens flukt", terningkast 6! Meget imponerende og en kanon sterk historisk roman. Vi dras med på en av Norges mest avgjørende reise. En litterær godbit! Anbefales på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"De to månedene fra 9. april til 7. juni 1940 var en av Norges mest dramatiske perioder noensinne. Kong Haakon VII, kronprinsen og regjeringen ble drevet ut på en blind flukt gjennom Sør-Norge, ut til kysten og videre til Tromsø.

Den desperate reisen går gjennom NS-vennlige trakter i blytunge biler på dårlige vårveier. De går dagevis uten skikkelig søvn og mat, og i konstant frykt for tyske bombefly. Statsminister Nygaardsvold er en av dem som takler det dårligst. Han trygler kongen om å få gå av, men får nei.

Da de når Tromsø, raser krigen i Nord-Norge, og de allierte svikter på alle fronter. Kongen og hans kronprins blir stilt overfor skjebnesvangre valg."

Med bokhilsen

Kilder:

Kagge forlag. (2016). Kongens flukt. Lokalisert 04.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top