Forlag: Orage forlag

 

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

 

Forfatter: Per Erik Olsen

 

Dato: 15.01.2017

 

Sider: 180

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Krigsmaskiner”, er en kunnskapsrik oversikt over krigsmaskiner gjennom 100 år. Dette er et historisk og rikt illustrert bok. Militærhistorie med Per Erik Olsen som redaktør, gir leserne med dette litterære mesterverket, en solid innsikt i krigsmaskiner som har preget verdenshistorien. Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale.

Boken tar oss med tilbake til midten av 1800-tallet. Da en utvikling av våpen og krigsmaskiner trådde til i verdenssamfunnet. En ny æra var startet og aldri tidligere hadde verden sett maken.

Ny teknologi gjordet mulig å lage gevær, maskingevær og kanoner som var langt mer dødelige enn sine forgjengere.

Da bilen og flyet ble oppfunnet tok denne utviklingen av i en retningen som gjorde at vi fikk en serie nye krigsmaskiner som gjorde slagmarken enda farligere og mer utslettende enn noen gang.

“Krigsmaskiner”, er en innholdsrik og kunnskapsrik oversikt over jagerfly, bombefly, stridsvogner og enorme slagskip som møttes til kamp over hele kloden.

Boken tar for seg den videre utviklingen, som har preget krigene i det 20.- og 21.-århundre. Militærhistorie gir oversikt over partene som har søkt enda bedre og mer utslettende våpen gjennom 100 år. Dette er en omfattende oversikt over de aller beste krigsmaskinene som er laget helt frem til i dag.

“Krigsmaskiner”, er en bok som gir oversikt over verdenshistorien gjennom 100 år. Dette er en historisk godbit av de sjeldne. Leserne blir i denne boken, kjent med flere av maskinene som har blitt brukt opp igjennom tidene. Boken er rikt illustrert av bilder og illustrasjoner. Full oversikt over våpen og maskiner som er blitt brukt i verden gjennom flere tiår. Historien går tilbake til midten av 1800 tallet. Aldri før har jeg fått en bedre oversikt over dette temaet, før jeg leste denne boken. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Fra midten av 1800-tallet begynte en utvikling av våpen og krigsmaskiner verden aldri tidligere hadde sett maken til. Ny teknologi gjordet mulig å lage gevær, maskingevær og kanoner som var langt mer dødelige enn sine forgjengere. Da bilen og flyet ble oppfunnet tok denne utviklingen av i en retningen som gjorde at vi fikk en serie nye krigsmaskiner som gjorde slagmarken enda farligere og mer utslettende enn noen gang.

Jagerfly, bombefly, stridsvogner og enorme slagskip møttes til kamp over hele kloden. Den videre utviklingen har preget krigene i det 20.- og 21.-århundre og partene søker hele tiden å lage enda bedre og mer utslettende våpen. Krigsmaskiner gir en full oversikt over de aller beste krigsmaskinene som er laget helt frem til i dag.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Orage.no. (2015). Krigsmaskiner. Lokalisert 15.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top