Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eystein Hanssen

 

Dato: 11.02.2017

 

Sider: 448

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

“Jaget” er sjette kriminalroman i serien om etterforsker Elli. Eystein Hanssen har skrevet en ekstremt spennende og realistisk roman. Den inneholder troverdig fakta og det er ingen tvil om at forfatteren har hentet sin inspirasjon fra internasjonale kriser, storpolitikk og økende terrortrussel. Dette er Hanssens beste roman til nå. “Jaget” er en aktuell kriminalroman som preges av historie og politikk.

I denne romanen følger leserne igjen etterforskeren Elli på nye eventyr. I “Jaget”, har tilværelsen tatt en ny vending for Elli. Hun har blitt mor for første gang, og er hjemme i permisjon med datteren Mali. Men når et lik driver til overflaten i Bjørvika, får hun en oppringning fra politihuset. Politiet trenger hennes hjelp.

I denne romanen følger leserne en sak, der krypterte mobilmeldinger er det eneste sporet. Samtidig i Libya, kjemper flyktningen Basma og hennes to barn for en plass på båtene over Middelhavet. Ellis etterforskning peker mot en mann Beredskapstroppen Delta allerede har anholdt, Jonathan Smith. USA og PST har spilt en rolle i saken. Først når Basma ankommer Norge, faller brikkene på plass. Noen har forferdelige planer i Oslo. Elli, Brenner og Jan Nereng er byens eneste håp.

“Jaget” er en skremmende realistisk roman. Hanssen har laget en velskreven kriminalroman. Dette er en uhyggelig bok, som tar utgangspunktet i verdenssituasjonen. Eystein viser igjen sitt talent som forfatter. “Jaget”, preges av en troverdig og sjokkerende handling. Beskrivelsene og skildringene i denne kriminalromanen er intense, dystre og sjokkerende. Leserne blir her vitner til et ekstremt og actionpreget gisseldrama. Dette er en av de beste kriminalromanen jeg har lest på lenge.

Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 6!

WOW, her har du virkelig noe å glede deg til. Spennende fra første til siste side. Hanssen har skapt et litterær mesterverk som preges av aktuelle tematikk. Dette er en virkelighets preget kriminalroman. En bok som tar for seg dagens verdenspolitikk og verdenssamfunn. En historie som både bærer preg av forhistorie og nåtidshistorie. Jeg har ikke ord, det eneste som er sikker er at du vil få frysninger langt ned over ryggen.

 

Bakside informasjon om boken:

“Med sine romaner om etterforskeren Elli har Eystein Hanssen toppet listene på lyttetjenesten Storytel og blitt nominert til Bokhandelprisen to ganger. Og når vi møter Elli igjen i romanen Jaget, har tilværelsen har tatt en ny vending. Hun har blitt mor for første gang, og er hjemme i permisjon med datteren Mali. Men når et lik driver til overflaten i Bjørvika, får hun en oppringning fra politihuset. Politiet trenger hennes hjelp.

I saken finner Elli kun ett spor: krypterte mobilmeldinger. Samtidig i Libya, kjemper flyktningen Basma og hennes to barn for en plass på båtene over Middelhavet. Ellis etterforskning peker mot en mann Beredskapstroppen Delta allerede har anholdt, Jonathan Smith. USA og PST har spilt en rolle i saken. Først når Basma ankommer Norge, faller brikkene på plass. Noen har forferdelige planer i Oslo. Elli, Brenner og Jan Nereng er byens eneste håp.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Jaget. Lokalisert 11.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top