Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Olivier Truc

 

Dato: 04.12.2016

 

Sider: 448

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Olivier Truc viser i “Vargsundet”, sitt solid talent som forfatter. Dette er en roman som kan få nakkehårene til å reise seg. Den en intens, skremmende og spennende. Jeg er meget imponert og anbefaler den på det sterkeste. Holder spenningen oppe fra første til siste side.

Kriminalromanen tar oss med til det høye nord. Det evige og nådeløse lyset lar ingen slippe unna. Ved Barentshavets kyst ligger fremtidens arktiske Dubai, Hammerfest. Mens en reinflokk svømmer over Vargsundet på vei til sommerbeitet, dør en ung samisk reingjeter i en tragisk drukningsulykke, og en mektig lokalpolitiker blir senere funnet død på omtrent samme sted. Dette er de to første i en rekke mystiske dødsfall.

Gjennom godt over 400 sider, blir vi dratt inn i en dramatisk, eksotisk, intens, brutal og nådeløs handling. Beskrivelsene og skildringene er dystre og skremmende. Romanen er realistisk og preget av sterke beskrivelser.

Truc har skrevet en sterk roman. Jeg er meget imponert og bøyer meg i støvet over Oliviers nye kriminalroman. Jeg har valgt å gi “Vargsundet”, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er vår i det høye nord, og det evige, nådeløse lyset lar ingen slippe unna. Ved Barentshavets kyst ligger fremtidens arktiske Dubai, Hammerfest. Mens en reinflokk svømmer over Vargsundet på vei til sommerbeitet, dør en ung samisk reingjeter i en tragisk drukningsulykke, og en mektig lokalpolitiker blir senere funnet død på omtrent samme sted. Dette er de to første i en rekke mystiske dødsfall.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Vargsundet. Lokalisert 04.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top