Bare deg av Ninni Schulman (Innbundet)BARE DEG:

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Ninni Schulman

 

Sider: 336

 

Dato: 06.03.2020

 

Terningkast: 4

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Svenske Ninni Schulman er en forfatterinne som har sansen for å servere leserne gode, skumle og klaustrofobiske leseopplevelser. “Bare deg” er en historie helt utenom det vanlige, som griper tak i deg som leser, fillerister deg og holder deg i tøylene til siste side er lest. Ensomhet, kjærlighet, avhengighet og besettelse er bare noe av det som lager bærebjelken for denne forbausende gode kriminalromanen. Den er underlig hvor dyktig forfatter Schulman er, som klarer å gi leserne frysninger langt nedover ryggene allerede fra første kapittel.

Jeg har lest samtlige av Schulmans utgivelse, og må ærlig innrømme at hun har dalt litt med årene. Hun er ikke slik hun var den gangen hun ga oss, “Gutten som sluttet å gråte” i 2013. “Bare deg” er en gjennomført god krim, med godt språk, med god driv, med en realistisk historie og en spenningskurve som bare Ninni kan lage, men det er et gjennomgående problem i boken, det er at historien tynnes ut. Dette er litt over 300 fornøyelige sider, men spenningen forsvinner mer eller mindre utover i boken. I slutten sitter du igjen som leser, og lurer på hvor all spenningen har tatt veien hen. Neste som det vaskes bort i takt med lesningen, noe som jeg ikke synes er så gunstig som leser. Jeg mener personlig at hun kunne tatt litt mer i, for jeg vet at Ninni har skrevet mer brutalt og heftigere før. Så jeg vet ikke hvorfor hun lot det gå roligere for seg denne gang, men vell, det er jo imponerende godt skrevet uansett.

Ninni Schulman har et kvalitetstempel, og klarer det sjakktrekket, gang på gang, å skape historier som svever når boken er lest fra perm til perm, det er slik jeg liker det, men igjen denne var ikke i nærheten av like god som hennes debut “Jenta med snø i håret” fra 2012, men til gjengjeld var den flere hakk bedre enn “Svar hvis du hører meg” fra 2014. Så alt i alt, en bok som bør leses, for dette er vell noe av det beste Sverige har fostret fram blant kvinnelige krimforfattere. Så håper vi får en ny bok snart, fra Ninni Schulman, for året er ikke det samme uten en historie ført i pennen av Schulman.

Boken er mottatt som reklame fra Cappelen Damm.

 

Bakside informasjon om boken:

“Pål jobber som vakt på Stockholms t-bane. Etter noen tunge år er han igjen klar for å møte kjærligheten. Iris er frilansdesigner og singel. Men hun er lei ensomheten og har lenge lett etter den perfekte mannen, en mann som virkelig elsker henne og ikke forlater henne selv om hun kan være vanskelig.

Til slutt finner de hverandre. Pål er helt fantastisk og noen ganger føler Iris nesten at han kjenner henne bedre enn hun selv gjør. Han vet til enhver tid akkurat hva hun trenger. De tilbringer mer og mer tid sammen og forsømmer resten av verden. Vennene deres begynner å lure på om alt egentlig er som det skal. Det er det ikke. Faktisk er de på vei mot en katastrofe.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2020). Bare deg. Lokalisert 06.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top