Forlag: Vigmostad og Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Gard Sveen

 

Dato: 18.12.2016

 

Sider: 317

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Blod i dans”, er Gard Sveen’s tredje kriminalroman om politietterforsker Tommy Bergmann. Den er intens, brutal og spennende.

Romanen handler om en forsvunnet tenåring, en død seriemorder og en mystisk sekt. Tommy Bergmann står overfor sin vanskeligste sak noensinne. Seriemorderen Jon-Olav Farberg blir funnet brent til døde rett etter at trettenårige Amanda forsvinner.

Tommy Bergmann er den eneste som er sikker på at Farberg er i live, og blir derfor uglesett av kolleger og ledelse ved Oslo politidistrikt. Sporene peker mot Litauen og en sekt fra tsartiden som mener at en morder kan frelses ved å lemleste en ungjente født i Værens tegn. Som Amanda. Eller Mathea, datteren til Bergmanns etterforskerpartner, Susanne Bech.

I Oslos horestrøk finner Susanne et kassettopptak av Amanda på et tomt hotellrom, leid av en mystisk kvinne. På speilet står det med leppestift: «Hun skal frelse ham».

“Blod i dans”, er ekstremt spennende. Gard Sveen har skrevet en dramatisk, skremmende og intens roman. Boken er fengende allerede fra første side og er vanskelig å legge fra seg. Sveen’s siste roman er velskrevet og et mesterverk av en kriminalroman. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“En forsvunnet tenåring, en død seriemorder og en mystisk sekt – Tommy Bergmann står overfor sin vanskeligste sak. Seriemorderen Jon-Olav Farberg blir funnet brent til døde rett etter at trettenårige Amanda forsvinner. Tommy Bergmann er den eneste som er sikker på at Farberg er i live, og blir derfor uglesett av kolleger og ledelse ved Oslo politidistrikt. Sporene peker mot Litauen og en sekt fra tsartiden som mener at en morder kan frelses ved å lemleste en ungjente født i Værens tegn. Som Amanda. Eller Mathea, datteren til Bergmanns etterforskerpartner, Susanne Bech. I Oslos horestrøk finner Susanne et kassettopptak av Amanda på et tomt hotellrom, leid av en mystisk kvinne. På speilet står det med leppestift: «Hun skal frelse ham».”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2016). Blod i dans. Lokalisert 18.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top