Råsterk og nervepirrende spionroman!

Forlag: Aschehoug

 

Sjanger: Kriminalroman/Thriller/Spionroman

 

Forfatter: Aslak Nore

 

Sider: 368

 

Dato: 26.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Aslak Nore er i høst aktuell med den råsterke, dramatiske og historiske thrilleren “Ulvefellen”.

Dette er en nervepirrende thriller, der handlingen er lagt til andre verdenskrig. Aslak Nore viser med “Ulvefellen”, enda en gang sitt talent som forfatter. Dette er en spion roman som virkelig kan anbefales. Leserne stifter gjennom 368 sider, bekjentskap med frontkjemperen Henry Storm. Som har kjempet på feil side under krigen.

Aslak har med “Ulvefellen” skrevet et litterært mesterverk, som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Dette er uten tvil en av de beste bøkene jeg har lest i år.

Romanen handler som nevnt om den unge frontkjemperen Henry Storm. Han vender tilbake fra Østfronten sommeren 1942, nedbrutt og desillusjonert. Med seg har han Jernkorset og vissheten om at han har kjempet på feil side.

Så da en høyerestående tysk offiser foreslår at Henry gjenopptar sine tekniske studier i Tyskland, øyner han muligheten for å tjene motstandsbevegelsens sak.

I Berlin er den fremadstormende SS-offiseren Werner Sorge på jakt etter «Griffen», en tysk spion som lekker informasjon om det topphemmelige rakettprogrammet V2 til de allierte. Da Sorge skjønner at nordmannen Storm kan lede ham til Griffen, legger han ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinne som opererer som dobbeltagent.

Hvis Henry lykkes med sine planer, kan han forandre krigens gang, men Sorge rykker stadig nærmere.

Aslak Nore har tidligere utgitt “En norsk spion” og “Oslo Noir”. Begge fengslende thrillere, med spionasje som en del av handlingen. “Ulvefellen” er etter min mening Aslaks beste utgivelse til nå. Dette er en drivende god thriller. Nore imponerer med å skrive historisk, dramatisk og alvorlig. Dette er en velskreven thriller som byr på troverdige skildringer og realistiske beskrivelser. Det er neste som en til tider kan føle tilstedeværelse i handlingen. Den kan til tider ta pusten fra deg som leser. Jeg ser fram til flere utgivelser fra Aslak Nore.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Den unge frontkjemperen Henry Storm vender nedbrutt og desillusjonert tilbake fra Østfronten sommeren 1942. Med seg har han Jernkorset og vissheten om at han har kjempet på feil side. Da en høyerestående tysk offiser foreslår at Henry gjenopptar sine tekniske studier i Tyskland, øyner han muligheten for å tjene motstandsbevegelsens sak. I Berlin er den fremadstormende SS-offiseren Werner Sorge på jakt etter «Griffen» – en tysk spion som lekker informasjon om det topphemmelige rakettprogrammet V2 til de allierte. Da Sorge skjønner at nordmannen Storm kan lede ham til Griffen, legger han ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinne som opererer som dobbeltagent. Hvis Henry lykkes med sine planer, kan han forandre krigens gang, men Sorge rykker stadig nærmere.”

 

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2017). Ulvefellen. Lokalisert 26.12.2017 på Internett https://www.aschehoug.no/nettbutikk/ulvefellen-aco.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top