Anmeldelse av Karin Fossums bok “Formørkelsen”

Formørkelsen av Karin Fossum (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Karin Fossum

 

Sider: 336

 

Dato: 11.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Karin Fossum ble høsten 2017 kåret til – Tidenes beste norske krimforfatter. Året etter, høsten 2018 var hun endelig tilbake med ny bok. “Formørkelsen” som er nummer 14 i serien om Konrad Sejer, er skrevet i kjent og god Fossum stil. Den folkekjære forfatteren, vet hvordan hun gjennom ord skal skildre menneskeskjebner, de fleste tragiske vell og merke. Ved å beskrive miljø og karakterer, klarer hun å skape en såpass grufull stemning, at det nærmest er til å grøsse av. Leserne trenges inn i menneskesinnet og blir styrt fra persongalleriets vinkel. Hver gang Fossum kommer med nye kriminalroman, klarer hun å overgå sin forrige. “Formørkelsen“, er intet unntak, og er uten tvil et hakk bedre enn “Hviskeren“, som utkom i 2016. Selv om Fossums bøker blir bedre og bedre med årene, så har Karin Fossum et imponerende forfatterskap bak seg.

“Formørkelsen” er en heftig, pirrende og intens leseopplevelse. Handlingen spinner rundt et farlig ekteskapsdrama. Ekteparet Sylvi og Miele sjekker inn på hotell med sin femten måneder gamle sønn Elias. Den lille gutten leker på teppet i lobbyen, og resepsjonisten Sun-Lee tar bilde av ham med mobilen. Tidlig neste morgen skjer det forferdelige. Gutten styrter i døden fra hotellrommets balkong i sjuende etasje.

Både Sylvi og Miele utpekes som mistenkte, og Konrad Sejer settes på saken. Parets forklaringer spriker. Det som var et ekteskap, er blitt et destruktivt og spent spill mellom to desperate voksne. I mangel på bevis blir begge foreldrene frikjent, men Sejer slipper ikke saken. Tankene hans er hos det uskyldige barnet, og denne gangen vet han at det er uhyre viktig å finne sannheten.

Jeg satt med beina godt plantet til brystet og bet negler når jeg leste denne boken. Det er sjelden jeg biter negler, men med Karin Fossums engasjerende, medrivende og oppsiktsvekkende kriminalroman, følte jeg at pulsen økte og hjertet hoppet et hakk fortere. “Formørkelsen” er en 336 siders brutal og alvorlig leseopplevelse. Handlingen spinner rundt et dramatikk i et ekteskap, der deres sønn omkommer på ferie. Selv for den hardeste leser, vil Fossums realistiske og dramatiske beskrivelser bli hard kost. De som kommer til å kjenne en klump i halsen, er foreldre. Vi skal være enormt takknemlig for av vi har Karin Fossum, for hun skriver så innmari bra. Hver gang bidrar hun med tankevekkende kriminalromaner, som gir mening og som berører leserne. Når jeg først har startet å lese, er det vanskelig å legge boken fra seg før siste setning er slukt.

 

Terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Formørkelsen er et farlig ekteskapsdrama og en mesterlig kriminalroman. Dette er bok 14 i serien om Konrad Sejer. Ekteparet Sylvi og Miele sjekker inn på hotell med sin femten måneder gamle sønn Elias. Den lille gutten leker på teppet i lobbyen, og resepsjonisten Sun-Lee tar bilde av ham med mobilen. Tidlig neste morgen skjer det forferdelige: Gutten styrter i døden fra hotellrommets balkong i sjuende etasje.

Både Sylvi og Miele utpekes som mistenkte, og Konrad Sejer settes på saken. Parets forklaringer spriker. Det som var et ekteskap, er blitt et destruktivt og spent spill mellom to desperate voksne. I mangel på bevis blir begge foreldrene frikjent, men Sejer slipper ikke saken. Tankene hans er hos det uskyldige barnet, og denne gangen vet han at det er uhyre viktig å finne sannheten.”

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2018). Formørkelsen. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2016). Hviskeren. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2019). Forfatter Karin Fossum. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Forlagsliv.no. (2017). Karin Fossum kåret til tidenes beste norske krimforfatter. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top