Forlag: Font forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Roger Hobbs

 

Sider: 347

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

I 2014 tok vi bekjentskap med Roger Hobbs univers og hans heftige bok “Ghostman”. En roman som etter min mening var en sterk, brutal og spennende. En av de bedre kriminalromanene for det året. Fortsettelsen “Safir”, kom året etter og var en hakke bedre spenningsroman.

Med “Safir”, har Hobbs skapt en kunnskapsrik, spennende og troverdig roman. Boken tar oss med fra Macau til Hong Kong og vi blir bedre kjent med hovedpersonen Jack. I tillegg tar vi bekjentskap med en kriminell mesterhjerne, Angela. Romanene er en sterk oppfølger og starter brått, der tre erfarne pirater går til angrep på en liten smugleryacht. Målet til piratene er en formue i uslepne safirer fra Burma, men slik blir ikke resultatet. Bak formuen gjemmer deg seg noe enda større.

Boken er realistisk og du kan til tider gjennom bokens 347 sider, føle tilstedeværelse. Forfatteren viser sin mestring ved å formidle en spennende og kaldblodig handlingen. Det er igjen tvil om at forfatteren har gjort et stor Research, under sitt arbeid med boken. “Safir”, tar deg med ned til den dypeste, vulgære og mørkeste delen av det kinesiske samfunnet. Du blir kjent med et samfunn som både er dystert og brutalt. Forfatteren har skapt en realistisk handling som er troverdig, spennende og brutal. “Safir” kan anbefales på det varmeste. Dette er bok for de fleste lesehester.

 

Bakside informasjon om boken:

“Sør-Kina-havet like før daggry: Tre erfarne pirater går til angrep på en liten smugleryacht. Målet: en formue i uslepne safirer fra Burma. Oppdragsgiver: Angela, en mystisk kriminell mesterhjerne. Men så snubler piratene over en annen last ombord, en hemmelig skatt som er verdt uendelig mye mer enn de blå edelstenene. Og da går alt galt. Før de rekker å reagere, er to av piratene skutt og drept. Den tredje er en kaldblodig psykopat som vil ha skatten og safirene for seg selv.

Men Angela kan ikke la det skje. Derfor tilkaller hun sin gamle protesjé, en mann uten navn og uten fingeravtrykk. En mann som lever av å forsvinne. Noen kaller ham Jack, de fleste bare Ghostman – Skyggemannen. De to har bare noen timer på seg til å finne skatten og komme seg unna. Fra Macau til Hong Kong er safirsmuglerne på sporet av dem, og mektige krefter er villig til å gå veldig langt for å få tilbake den hemmelige lasten. Aldri før har Jack og Angela spilt så høyt og møtt så farlig motstand. Vil de rekke å vikle seg ut av forfølgernes garn, og samtidig vinne – og forsvinne?”

 

Romanen starter brått og brutalt i Sør Kina havet, der tre erfarne pirater går til angrep på en liten smugleryacht ved daggry. Piratene er ute etter en formue med uslepne safirer fra Burma. I håp om å finne formuen i yachten, angriper de kaldblodige piratene båten. Det er ingen tvil om at formue og rikdom er hovedtema for denne kriminelt spennende romanen. Piratene får etter hvert øye opp for annen last om bord, en last som er uendelig mye mer verd en Safiren. For piratene venter en brutal skjebne. Slik starter denne kaldblodig spenningsromanen.

I “Safir” blir du bedre kjent med Jack, som kalles skyggemannen. Jack er kjent fra Hobbs forrige roman og hovedpersonen. I boken blir du som leser dratt med ned i den dypeste og mørkeste delen Macau og Hong Kong. Romanen er iskald, kunnskapsrik og bloddryppende spennende. Du blir kjent med en kriminell del av verdenssamfunnet der safirsmuglere og pirater spiller en sentral rolle. Alt handler om en rikdom, fattigdom og hemmelig last, der Safir er en del av lasten.

Boken er isende spennende og bloddryppende brutal. Du som leser blir kjent med en del av verden, som en vet alt for lite om. Hobbs har med denne romanen klart å skape en iskald, brutal, grotesk og uhyre spennende kriminalroman. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort et dypdykk i tematikken og etter min mening har Hobbs klart å skape en kriminalroman som både er fengende, realistisk, brutal, spennende og informativ på samme tid. Det ender med at jeg gir denne boken terningkast 6!. Hobbs har med denne romanen klart å skape et mesterverk!!

 

En ting er sikkert:

JEG VIL HA MER HOBBS!!!!

 

Med kriminell bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Font forlag (2015). SAFIR. Lokalisert 2015 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top