Spennende og fengende start på “Krøniker fra Det røde klosteret”!

Forlag: Gursli-Berg forlag

 

Sjanger: Fantasyroman/Kriminalroman

 

Forfatter: Maria Turtschaninoff

 

Dato: 30.12.2017

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen

“Maresi” er første del av en ny spennende, gripende og dramatisk fantasy serien. Serien går under tittel “Krøniker fra Det røde klosteret”. Maria Turtschaninoff er forfatter bak den råsterke, brutale og drivende gode romanen. Det er lenge siden jeg har lest en så godt beskrevet og sterkt skildret fantasy roman. Forfatteren detaljerer handlingen på en så omfattende måte, at leserne til tider kan føle tilstedeværelse og skape seg forbilledlige syn i hver et avsnitt. Dette er en serie som jeg virkelig ser fram til å lese fortsettelse av.

I Turtschaninoff’s roman blir leserne med til den lille øya Menos, som ligger ved Det røde klosteret. Der kommer jenter og kvinner fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold. Dette er en plass det alle kan dyrke sine interesser.

I klosteret bevares også hemmelig kunnskap om Gudinnen med de tre ansiktene: Jomfruen, Moderen og Heksen.

Maresi som også er tittelen på romanen, er en tretten år gammel jente som kom til klosteret fire år tidligere. Hun kom på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og å lære nye ting, og favorittstedet hennes er det store biblioteket i Kunnskapens hus.

Det fredfulle livet rystes når Jai, en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr ankommer øya. Hun har flyktet til klosteret for å unnslippe de grusomme forfølgerne. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten. Volden stiger i land. Maresi må stige ut av bøkenes trygge verden og gjøre det hun er mest redd for: å handle.

WOW, for en ekstremt spennende start på en fantasy serie. “Maresi”, utspiller seg på den lille øya Menos. Ved Det røde klosteret, kommer kvinner fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold. Maresi er en av jentene, men hun har flyktet fra sitt land. For et genialt plott. Når en først har startet å lese denne råsterke og intense romanen, er den vanskelig å legge fra seg. Maria Turtschaninoff har skrevet en roman som kommer til å berøre seg som leser, den kan både få deg til å felle tårer og den kan også få deg til å uttrykke sinne. En roman som virkelig bør leses, ikke bare en men flere ganger. Jeg ser virkelig fram til å lese fortsettelsen av denne episke, dyster, intense, mørke og gripende romanen.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“På den lille øya Menos ligger Det røde klosteret, der jenter og kvinner kommer fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold, og der alle kan dyrke sine interesser. I klosteret bevares hemmelig kunnskap om Gudinnen med de tre ansiktene: Jomfruen, Moderen og Heksen. Maresi er tretten år gammel og kom til klosteret fire år tidligere, på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og å lære nye ting, og favorittstedet hennes er det store biblioteket i Kunnskapens hus.

Det fredfulle livet rystes når Jai – en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr – ankommer øya. Hun har flyktet til klosteret for å unnslippe de grusomme forfølgerne. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten. Volden stiger i land. Maresi må stige ut av bøkenes trygge verden og gjøre det hun er mest redd for: å handle.”

 

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gursliberg.no. (2017). Maresi. Lokalisert 30.12.2017 på Internett http://www.gursliberg.no/utgivelser/maresi-kroeniker-fra-det-roede-klosteret

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top