Mystisk spenning på grensen mellom Norge og Sverige!

Forlag: Lyst (Forlagshuset i Vestfold)

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: John Ness

 

Sider: 388

 

Dato: 09.09.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

John Ness har med “Rettferd”, skrevet en intens og brutal debut. Dette er en velskreven kriminalroman. Handlingen er lagt til grensen mellom Norge og Sverige. Forfatteren tar leserne med på en spennende reise til fjellområdet Tjielome. Dette er en mystisk og realistisk roman om reindrift. “Rettferd” er en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

I “Rettferd” blir leserne kjent med den sytten år gamle Ellen Margrethe Neila. Barnebarn av Jacob Neila, en av de mektigste reineierne i Tjielome. Hun bærer på en drøm om å bli den største kvinnelige reineieren i Tjielome. Under reinskillingen høsten 1983, dør moren under merkelige omstendigheter.

Moren til Ellen etterlater seg et brev. Det viser seg nemlig at Ellens bestefar, drev med rein helt frem til sin død i 1967. Han svarte skatt for nesten 5000 rein. Men dyrene er som sunket i jorden. Langsomt går det opp for Ellen Margrethe at sannheten om rikdommen er blitt fortiet. Dyrene er som sunket i jorden, og vissheten om at arven kunne oppfylt drømmen, gjør jakten på de forsvunne dyrene til en besettelse. Dette starter Ellens forskning på fortiden.

Jam Kiberg er på vei hjem til Norge etter fire års tjeneste i den franske Fremmedlegionen. Han har fått nok av krigens brutale virkelighet og lengter etter de fredelige fjellturene i Tjielome med ørretfiske og late dager. En dag, dypt inne i Tjielomefjellene ser han Ellen Margrethe som bader i et lite tjern. Han står og ser på denne svarthårete og vakre jenta.

Noen dager senere tar fisketuren en dramatisk vending for Jan, og i møte med fredløse banditter og svenske tyvfiskere utvikler det som skulle bli en fredelig fisketur seg til et mareritt!

John Ness viser sitt solide talent som forfatter i denne fengende kriminalromanen. Når en først har startet å lese er det vanskelig å legge fra seg boken før siste setning er lest. “Rettferd” handler om fortid, nåtid og framtid. Den byr på mystiske elementer og realistiske skildringer. John Ness har skrevet en roman som virkelig får nakkehårene til å reise seg. “Rettferd” er en dyster, skremmende og tankevekkende roman. Forfatteren byr på ekstremt spenning fra første til siste side. Leserne blir med på en reise gjennom et vakkert norsk landskap og en norsk kultur der reindrift er en viktig del av samfunnet og næringen. Handlingen er lagt til grense mellom Sverige og Norge. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“I Tjielome, et fjellområde i grensetraktene mellom Norge og Sverige, møter vi den sytten år gamle Ellen Margrethe Neila. Ungjenta bærer på en nærmest umulig drøm, om en gang å bli den største reineieren i Tjielome. Under reinskillingen høsten 1983 dør moren under merkelige omstendigheter. Et brev hun etterlater seg viser at Ellens bestefar, helt frem til sin død i 1967, svarte skatt for nesten 5000 rein. Men dyrene er som sunket i jorden.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Rettferd. Lokalisert 09.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top