Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Tana French

 

Dato: 09.10.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Sterk, spennende og annerledes kriminalroman!

Jeg har lest mye kriminalromaner opp igjennom tidene. Blant annet en av Tana`s tidligere romaner.

Med “Flokkdyr”, viser hun igjen hennes talent som forfatter. Bøkene er lettleste og uhyggelig spennende.

Handlingen er lagt til Dublin og er rå, vulgær og full av brutal ondskap.

Vi blir med kriminalbetjent Stephen Moran, på nytt oppdrag. Noe som tar ham med til St. Kilda?s kostskole for jenter.

Handlingen utspiller seg med at det henger en anonyme meldinger på tavlen som jentene kaller “Hemmeligheten”. Vanligvis er det snakk om en salig blanding av sladder og fordekt mobbing, men en dag blir tavlen brukt til noe ganske annet. På tavlen henger et bilde av en gutt som for et år siden ble funnet drept på naboskolen i Dublin. Under bildet står: JEG VET HVEM SOM DREPTE HAM.

Som nevnt tidligere blir vi med på oppdrag med kriminalbetjent Stephen Moran. Han har ventet på en mulighet til å få foten innenfor drapsavdelingen da seksten år gamle Holly Mackey viser ham oppslaget. Den uløste saken om drapet på Chris Harper vekkes til live. Stephen allierer seg med den hardbarkede Antoinette Conway for å finne ut hvem som står bak. Alle spor fører ham til vennegjengen og en dyp hemmelighet.

“Flokkdyr”, er en spennende, dyster, brutal og gåtefull kriminalroman. Det er ingen tvil om at forfatteren vil gi leserne et stykk. Jeg ble drevet med fra første til siste side og anbefaler virkelig denne romanen. Den vil sjokkere, interessere og informere de fleste leserne.

Etter å ha lest denne brutale og intense romanen, har jeg valgt å gi den terningkast 5!

Håper det kommer flere av TANA!

 

Bakside informasjon om boken:

“På oppslagstavlen kalt Hemmeligheten kan elevene på St. Kilda?s kostskole for jenter henge opp anonyme meldinger. Vanligvis er det snakk om en salig blanding av sladder og fordekt mobbing, men en dag blir tavlen brukt til noe ganske annet: Et bilde av en gutt som for et år siden ble funnet drept på naboskolen i Dublin. Under bildet står: JEG VET HVEM SOM DREPTE HAM.

Kriminalbetjent Stephen Moran har ventet på en mulighet til å få foten innenfor drapsavdelingen da seksten år gamle Holly Mackey viser ham oppslaget. Den uløste saken om drapet på Chris Harper vekkes til live. Stephen allierer seg med den hardbarkede Antoinette Conway for å finne ut hvem som står bak. Alle spor fører til Hollys sammensveisede vennegjeng og deres innbitte fiender i en annen klikk ? på innfløkt vis er alle jentene knyttet til Chris Harper, og trykket øker for hvert skritt etterforskerne tar i deres retning.”

 

Med en bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelen Damm.no. (2016). Flokkdyr. Lokalisert 09.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top