Veien tilbake av Lee Child (Innbundet)VEIEN TILBAKE:

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller/Kriminalroman

 

Forfatter: Lee Child

 

Sider: 400

 

Terningkast: 6

 

Dato: 08.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Britiske Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisvinnende forfattere. Gjennom sitt suverene og omfattende forfatterskap, har han skrevet 24 actionfylte bøker. Blant bøkene er 22 oversatt til norsk, og der må jeg skryte av oversetter Knut Hanssen, for han gjør en forbausende god jobb, for bedre oversettelse skal en lete lenge etter.

Jeg har lest samtlige av thrillerne med Jack Reacher i hovedrollen, og må meddele at jeg liker denne karakteren på både godt og vondt. Personlig synes jeg “Veien tilbake” er en av de bedre utgivelsene til Child, og at den bør stå øverst på leselisten din.

Personlig må jeg meddele at jeg en stund fikk nok av Lee Childs utgivelser, og at jeg måtte ta en pause. Jeg ble litt lei av karakteren Jack Reacher, og tok en et års pause. Da jeg igjen begynte å lese Jack Reacher bøker, en stund etter, angret jeg ikke et sekund på at jeg hadde lagt bort forfatteren for en stund.

Det er familiehemmeligheter som hjemsøker Jack Reacher i denne utgivelsen. “Veien hjem” inneholder et originalt plott, med et innmari godt språk, et høyt tempo og med et høydramatisk bakteppe. Det er slik jeg kribler etter å lese mer, for “Veien tilbake” var fabelaktig god. Det er neste uvirkelig og vanskelig å tro at det finnes så mange dyktige forfattere, som imponerer. Det var slik at jeg fikk gåsehus da jeg startet på boken, og slet med å legge den fra meg. Nakkehårene reiste seg, til denne fantastiske boken, jeg ble målløs allerede fra første setning, og satt måpende igjen da siste ord var slukt.

Boken er mottatt som reklame fra Cappelen Damm.

 

Bakside informasjon om boken:

“På vei til San Diego får Jack Reacher øye på et skilt med navnet Laconia – byen der faren hans vokste opp. Men da han begynner å undersøke, får han vite at det aldri har bodd noen Reacher i Laconia. Noen lyver – men hvorfor?

Samtidig er et ungt par på vei til New York. Bilen deres byter sammen, og de må ta inn på et øde motell. Men det er noe merkelig med dette motellet, og ganske snart blir de brikker i et dødelig spill – der jokeren er Jack Reacher.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2020). Veien tilbake. Lokalisert 08.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top