Alle fugler små av Hanne Gellein (Innbundet)ALLE FUGLER SMÅ:

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Hanne Gellein

 

Sider: 320

 

Terningkast: 5

 

Dato: 05.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hanne Gellein er en av årets debutanter. Hennes bok “Alle fugler små” er lovende, stemningsfull og ekstremt godt skrevet. Dette er en forfatter vi kommer til å høre mer om framover, jeg ble begeistret allerede i det jeg så omslaget. Så begynte jeg å lese, og vett du hva, dette var litteratur som ga mersmak. Hennes karakterbeskrivelser er sjeldent gode, hennes miljøskildringer er fortreffelig ekte, summa summarum får det oss til å føle tilværelse. Ja, en kan lett assosiere seg med flere av karakterene og se for oss miljøet. Jeg leser enormt mange debutanter i løpet av et år, noen er elendig, flere er midt på treet, men så er det slike som Hanne Gellein, som viser at det finnes gode debutanter der ute også. Dette er vell så langt i år, en av mine 10 favoritter.

Historien er vågal, brutal og blodig, det får leserne til å kjenne nervene bryte løs. Jeg kjente nakkehårene reise seg, og etterhvert som jeg nærmet seg slutten, angret jeg på at jeg ikke slakket ned tempoet litt. Den er så medrivende, altoppslukende og fengslende, at du sliter med å bryte deg løs. Du blir festet til sidene, og du må bare lese mer, og om du prøver å lukke igjen, er det ikke mange minuttene før du må åpner å leser igjen for å få med deg fortsettelsen. Det er sjeldent en debutant klarer dette, men Hanne Gellein er en av dem, som er mester på akkurat dette. Flink til å få sine lesere begeistret og dyktig til å få leserne hekta.

Noe som jeg likte ekstra godt med bokens handling var at den var lagt til Trondheim. Leserne blir tilskuer til flere skremmende perspektiver. To kvinner forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim. Jeg må si at jeg opptil flere ganger fikk gåsehud, det er så nøye lagt fram, vi følger en historie fra a til å, kronologisk bygget opp. For en fryd det er, at leserne slipper å hoppe fram og tilbake. Nøye detaljert føler ikke leserne seg snytt, tvert i mot de er sultne på mer. Så forsett å skriv Hanne Gellein, for dette er noe du kan, dette er noe du kommer til å nå langt med. Håper det ikke er langt til neste bok kommer, for jeg må ha mer fra Hanne.

Boken er mottatt som reklame fra Cappelen Damm.

 

Bakside informasjon om boken:

“Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva?”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2020). Alle fugler små. Lokalisert 05.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top