Kjeden av Adrian McKinty (Innbundet)KJEDEN:

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Adrian McKinty

 

Sider: 432

 

Dato: 05.03.2020

 

Terningkast: 5

 

Kilder: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Noen bøker er helt uimotståelige, og irske Adrian McKintys “Kjeden” er en slik bok. Den måtte bare leses, og etter jeg hadde slukt boken, satt jeg igjen med et sjokk over hvor godt plottet faktisk var. Forfatteren er prisbelønnet, og serverer en medrivende historie fra første til siste setning.

“Kjeden” er skrevet på en imponerende, fascinerende, fengslende og hårreisende måte. En bok det er vanskelig å legge fra seg, og som jeg fortærte i et jafs. Jeg synes historien var forbausende god og velskrevet. Her er det ikke spart på noe, og det er en guffen historie som legges fram mellom de to permene. Dette er ikke en kriminalroman for sarte sjeler, denne må leses med den innstillingen at den vil gripe tak i deg som leser og gjøre deg såpass sjokkert at du sitter igjen måpende.

Mødre kommer nok til å slite med å fordøye denne historien, med desto bedre, for da har forfatteren gjort en genistrek, å skape en historie som både skaper engasjement og interesse.

Omslaget er enormt tiltrekkende, og det er vanskelig å stå over fristelsen bare en ser utsiden. En klarer bare ikke å la være, en må åpne den av ren nysgjerrighet, og så er du solgt. Dette er rett og slett en gave til oss krim-leserne, en sidevender av de sjeldne. For er det noe McKinty kan, så er det å skrive nervepirrende og spektakulær krim. Den får deg også til å gruble og lurte på ting. Jeg tør å påstå, at dette er noe av det beste jeg har lest fra Irland når det kommer til kriminalromaner.

“Kjeden” er så gjennomført, at det er en fryd å lese. Dette er ikke av den mest brutale sorten, men handlingen er spesiell, særegen og realistisk, Det er skrevet med en stor entusiasme av forfatteren at det rett og slett er lekkert å lese. Det er fiksjon, men realistisk til tider. Håper denne forfatteren kommer med en ny bok snart, for dette er noe han virkelig kan. Dette er et talent, som jeg er glad har nådd Norge.

Boken er mottatt som reklame fra Cappelen Damm.

 

Baksiden informasjon om boken:

“Denne morgenen begynner som vanlig. Rachel Klein slipper av datteren Kylie ved busstoppet. Kort tid etter kommer telefonen som forandrer alt. En kvinnestemme sier at Kylie er kidnappet, og den eneste muligheten Rachel har for å få se henne igjen, er mot å betale løsepenger – og at hun kidnapper et annet barn.

Kvinnen som ringer er selv mor, og hennes sønn har også blitt bortført. Hvis ikke Rachel gjør nøyaktig som hun sier, vil barna deres bli drept. Rachel er nå et ledd i Kjeden. Reglene er enkle: skaff pengene, finn et offer og begå en forbrytelse du ville anse som umulig for 24 timer siden. Rachel er en helt vanlig kvinne, men i løpet av de neste dagene vil hun gå over alle grenser for å redde datteren sin.

For hjernene bak Kjeden vet at foreldrene vil gjøre alt for barna sine. Men det de ikke vet, er at de nå kanskje har møtt sin likemann. Kan Rachel være den som endelig klarer å bryte Kjeden?”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder

Cappelendamm.no. (2020). Kjeden. Lokalisert 05.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top