DØDELIG BEKJENTSKAP:

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman/Thriller/Spenningsroman

 

Forfatter: Peter Swanson

 

Sider: 368

 

Terningkast: 5

 

Dato: 19.07.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Peter Swanson er en meget dreven og særdeles dyktig thrillerskaper, jeg har lest det meste og vet det er kvalitet som serveres gang på gang. Selv må jeg klype meg i armen når jeg leser, for ofte tenker jeg, går det virkelig an å skrive så hinsides godt. Den er mørk og mystisk, samtidig som den er dyster. Flere ganger må jeg rive meg i håret når jeg leser de overraskende, skremmende og hårreisende scenene som florerer i historien.

Hver gang leverer forfatteren spektakulære, skarpe og overraskende øyeblikk, som gjør det til en leseopplevelse, som planter seg og som en husker lenge etter boken er ferdiglest. Noen av scenene i boken, får nakkehårene til å reise seg. Plottet er tidvis ganske realistiske, miljøskildringene er meget troverdig og karakterene enormt godt detaljert. Jeg blir ganske fort trollbundet av Swansons litteratur, og hver gang blir jeg sittende målløs etter å ha lest bøkene hans.

Jeg blir med andre ord svært sjelden skuffet over litteratur til Peter Swanson. “Dødelig bekjentskap” er en lesefest av få og en sjelden vare du knapt har lest maken til på lenge. Det er ikke bare handlingen Peter Swanson utmerker seg med, det er også språket, det flyter lett, noe som gjør dette til en lettlest bok. Noe annet som fascinerer meg og som tydelig kommer fram, er at denne forfatteren har forsket mye psykologiske lidelser. Det merker jeg meg allerede fra første kapittel, for sjelden blir en så godt opplyser når en leser bøker der psykologiske lidelser tas opp, det er ingen tvil om at dette er noe forfatteren har roen på og sitter inne med mye kunnskap om. Bare det tar denne leseopplevelsen opp til nye høyder innen troverdighet.

Jeg vil virkelig anbefale denne underholdende, gripende og kompakte thrilleren. Den gir deg garantert frysninger lagt over ryggen, og holder deg våken, for dette er psykologisk thriller av ypperste klasse, en meget godt levert historie. Jeg gleder meg allerede til neste Peter Swanson bok.

 

PS: Dette er et reklameinnlegg, og jeg har mottatt boken som leseeksemplar fra forlaget. Jeg står fritt til å mene hva jeg vil om denne boken.

 

Bakside informasjon om boken:

“Henrietta og mannen hennes Lloyd lever et stille liv i deres nye hjem utenfor Boston, Massachusetts. Hun er illustratør og har studio like i nærheten. Og endelig har hun funnet de riktige medisinene for sin bipolare lidelse og oppnådd stabilitet og ro.

Helt til hun treffer naboen. På kontoret hans oppdager Henrietta noe velkjent. For to år siden ble en mann drept og en pokal forsvant fra hjemmet hans. Pokalen på naboens hylle er identisk med denne, og det vet hun fordi hun lenge var fascinert av det uoppklarte mordet – en besettelse hun ikke lenger prater om, men heller ikke har gitt helt slipp på.

Kan naboen Matthew være en morder? Eller er dette bare begynnelsen på nok en psykotisk episode slik som den hun hadde da hun gikk på college? Da hun ble så besatt av å skyldiggjøre en medstudent at hun endte opp med å skade en klassekamerat.

Jo mer Henrietta observerer Matthew, desto sikrere blir hun på at han planlegger noe helt forferdelig. Men ingen tror henne. En natt da hun tilfeldigvis støter på Matthew på en mørk parkeringsplass, forstår hun at han har oppdaget henne. Og at dette er begynnelsen på det grusomme marerittet hun kanskje ikke vil komme levende ut av.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2020). Dødelig bekjennelse. Lokalisert 19.07.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top