Første anmeldelse på tre år, godt det er en sabla god krim da

Reklame | Anmeldereksemplar mottatt av Cappelen Damm.

BOKTIMMY er tilbake, etter en meget lang pause. Det beklages!

BOKANMELDELSE: May Lis Ruus er kjent for sine flere trollbindende og gripende romanserier, de som går fra 1 til X-antall utgivelser.

I år er hun ute med sin første krimbok, en psykologisk thriller uten sidestykke, som tar pusten fra deg. Bare tittelen “Alle mine barn, kom hjem” får det til å gå kaldt nedover ryggen min og blodtrykket til å øke. Boken som er på 368 sider er en pangstart på en serie jeg tror kommer til å trollbinde like mange og mye som de romantiske, rørende og dramatiske romanseriene hennes.

Det er ganske vulgær at en fireåring maler med blod som stammer fra barnehageassistenten som ligger livløs på gulvet ved siden av ham.

Kontrastene blir store når en vet hvilken rolig og sindig forfatter Ruus er, og så leverer hun et slik Stephen King-aktig opplegg mellom to myke permer. Det overrasker meg, og jeg må blunke litt innimellom for å komme over de mange harde og overøsende skildringene, og beskrivelsene får deg til å rive deg i håret av skrekk. Den er så voldsom innimellom at det er ubegripelig at en norsk forfatter kan lire av seg en slik helstøpt sak.

Når det er sagt er ikke dette ikke noe krim for sarte sjeler. Du må ha ganske kontroll på nervene for å lese dette mesterverket av en krim.

Denne finnes i kiosken, og er et godt eksempel på at ikke all “kiosk-litteratur” er makkverk, for det har et veldig negativt omdømme dette med “kiosk-litteratur”, Ruus er med å vender det til noe positivt.

FOTO: For deg som ønsker noe rolig fra Ruus, kan denne serien anbefales.

Leserne blir her kjent med Lise Lotte Mehl, som jeg håper vil bestå, og jeg klør etter å lese fortsettelsen. Dette er et vellykket forsøk, og hvis du spør meg er dette ikke noe krim som burde vært i kioskene rundt omkring, den burde funnes på samtlige bokhandlere, i stabler, og folk skulle stått i kø for å sikre seg den.

Vi snakker jo en krim som er på høyde med de beste av amerikanske thriller forfattere innen emnet “psykologisk”. La oss få mer av dette er du grei.

Boken får av meg terningkast 6, og jeg ser allerede fram til å stifte mer bekjentskap med Ruus og hennes krim-litterære-side.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top