Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Karin Fossum

 

Dato: 09.10.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Karin Fossum er tilbake! Denne gangen bedre enn noen gang!

“Hviskeren”, er uten tvil Karins beste prestasjon som forfatter.

WOW for en forteller glede, for en handling og for en prestasjon.

Jeg er imponert over hennes måte å formulere, beskrive omgivelsene og få fram en handling som både er spennende, intens og brutal!

Vi blir igjen med Konrad Sejers på eventyr.

I “Hviskeren”, blir vi kjent med Ragna Riegel som jobber på Europris. Hun bor alene i barndomshjemmet. Nå er foreldrene hennes døde og den eneste sønnen har flyttet til Berlin. Kontakten mellom mor og sønn er kuttet.

Ragna lever livet sitt innen strenge rammer. Hun liker jobben fordi den er full av rutine, hun liker å sitte på samme sete i bussen hver dag, hun liker å handle det samme i nabolagsbutikken hver dag. Hun må ha orden på livet. Og det har hun, inntil den dagen hun finner et brev i postkassen med hennes navn på konvolutten og en utvetydig trussel skrevet med store blokkbokstaver på arket inni.

Brevet gir støtet til et mareritt der Ragna Riegel blir truet på livet av en ukjent fiende. Der hun merker at hun må ta alle midler i bruk for å forsvare seg.

Slik utspiller romanen seg, en kriminalroman som både er sjokkerende, tankevekkende og ekkel. En kriminalroman som gir deg et stykk.

Har du enda ikke blitt kjent med Karin Fossum, er dette den perfekte romanen og starte med. Dette er kriminalromanen for en hver lesehest!

Jeg anbefaler den på det høyeste og har valgt å gi den terningkast 4!

 

Bakside informasjon om boken:

“Ny Sejer-roman fra Karin Fossum!

Ragna Riegel jobber på Europris og bor alene i barndomshjemmet. Nå er foreldrene hennes døde og den eneste sønnen har flyttet til Berlin og de har nesten ingen kontakt. Bare ett og annet jule- og bursdagskort. 

Ragna lever livet sitt innen strenge rammer: hun liker jobben fordi den er full av rutine, hun liker å sitte på samme sete i bussen hver dag, hun liker å handle det samme i nabolagsbutikken hver dag. Hun må ha orden på livet. Og det har hun, inntil den dagen hun finner et brev i postkassen med hennes navn på konvolutten og en utvetydig trussel skrevet med store blokkbokstaver på arket inni. Brevet gir støtet til et mareritt der Ragna Riegel blir truet på livet av en ukjent fiende. Der hun merker at hun må ta alle midler i bruk for å forsvare seg.

Romanen tar form av Konrad Sejers avhør av Ragna Riegel etter at det verste er skjedd. Etter at alt er for seint. Gjennom avhørene forsøker Sejer å lokke fram sannheten om det som er skjedd. Men er Ragna sannferdig? Eller fører hun omgivelsene grundig bak lyset. Det blir det Sejers oppgave å finne ut av.”

 

Kilder:

Cappelen Damm. (2016). Hviskeren. Lokalisert 09.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top