Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Wilbur Smith

 

Dato: 30.10.2016

 

Side: 448

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

En annen forfatter som er aktuell i år er Wilbur Smith. Smith har i år skrevet den fjortende boken i den episke saga om Courtney-familien. “Den gyldne løve”, er en spennende, historisk og brutal kriminalroman. Den er etterlengtet med nå er den her. Til en glede for fans og nye lesere. Wilbur Smith viser igjen sin dyktighet som forfatter.

Boken handler om som nevnt om Courtney – familien, det er mange år siden Hal Courtney sin far bli henrettet. Nå er Hal kaptein på sitt eget skip og venter sitt første barn med den fryktløse krigeren Judith Naset. Men skjebnen har ikke sluppet sitt grep om ham, for under et opphold i Zanzibar blir Judith kidnappet. Hals livsfarlige jakt på kidnapperne, bringer ham gjennom ørken, savanne, slavemarkeder og nådeløse farvann.

Dette er en etterlengtet kriminalroman. Den er grotesk, spennende og realistisk for perioden handlingen er hentet fra. Wilbur Smith vet nøyaktig hvordan han klarer å fore leserne med vulgære beskrivelser og spenning som ingen andre forfattere klarer. Jeg er overveldende imponert. Dette er en sterk fortelling, skrevet ned i sort og hvit av en av verdens beste forfattere.

Wilbur Smith får terningkast 6 av meg. Dette er en av de beste romanene forfatteren har skrevet. Spennende fra første til siste side. En litterær reise gjennom en brutal handling. Wilbur er dyktig og skaper en spennende, brutal og realistisk kriminalroman. Sjelden blir jeg så fascinert av forfattere som i denne 448 sider lange thrilleren.

Denne anbefales på det sterkeste!

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er gått mange år siden Hal Courtney så sin far bli henrettet. Nå er Hal kaptein på sitt eget skip og venter sitt første barn med den fryktløse krigeren Judith Naset. Men skjebnen har ikke sluppet sitt grep om ham, for under et opphold i Zanzibar blir Judith kidnappet. Hals livsfarlige jakt på kidnapperne, bringer ham gjennom ørken, savanne, slavemarkeder og nådeløse farvann.”

 

Med en spennende bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Den gyldne løve. Lokalisert 30.10.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top