Forlag: LYST forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Katharina Holt

 

Dato: 25.02.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Katharina Holt har med “Direktøren”, skrevet spenning på høyt nivå. Dette er en av de beste debut romanene jeg har lest på lenge. Forfatteren byr på realistiske og skremmende skildringer og beskrivelser. Dette et en roman som kan få nakkehårene til å reise seg.

“Direktøren” er det første møte med kriminaletterforsker Cornelia Lorentzon ved Gøteborgs Politikammer. En karakter som jeg virkelig fikk sansen for. Holt’s roman er skremmende, spennende og sjokkerende på en og samme tid. Den holder spenningen oppe fra første til siste side.

Romanen handler om Sofia. Hun bryter opp fra et destruktivt ekteskap og flykter tilbake til sin barndomsby, Kragerø. I sin søken etter hevn, havner hun imidlertid i et mareritt hun ikke klarer å kontrollere. Hatet hun kjenner for eksmannen og de menneskene som hjalp han å føre henne bak lyset, gir uante konsekvenser. Ondskapen smitter.

Når kriminal etterforsker Cornelia Lorentzon ved Gøteborgs Politikammer utreder en drapssak på Vestkysten, dukker detaljer fra en tidligere sak opp i minnet. Hun endevender arkivet, finner saksmappen til Sofia Holm og oppdager at flere involverte personer fra utredningen brått og uventet har gått bort.

Katharina Holt har skrevet en ekstremt spennende roman. “Direktøren” er preget av et dystert og brutalt møte med vold, hevn, ondskap og familierelasjoner. Dette er en intens bok som virkelig kan anbefales. Katharina Holt er en forfatter jeg gleder meg til å følge videre. For det er lett og se at hun har talent som forfatter.

“Direktøren” har jeg valgt å gi terningkast 6! WOW for en brutal, dramatisk og sjokkerende bok. Det er lett å like hovedpersonen og romanen byr på realistisk spenning fra første til siste side. En debutroman som virkelig bør leses og en forfatter med talent!

 

Bakside informasjon om boken:

“Sofia bryter opp fra et destruktivt ekteskap og flykter tilbake til sin barndomsby, Kragerø. I sin søken etter hevn, havner hun imidlertid i et mareritt hun ikke klarer å kontrollere. Hatet hun kjenner for eksmannen og de menneskene som hjalp han å føre henne bak lyset, gir uante konsekvenser. Ondskapen smitter.

Når kriminaletterforsker Cornelia Lorentzon ved Gøteborgs Politikammer utreder en drapssak på Vestkysten, dukker detaljer fra en tidligere sak opp i minnet. Hun endevender arkivet, finner saksmappen til Sofia Holm og oppdager at flere involverte personer fra utredningen brått og uventet har gått bort”

 

Med spennende hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Direktøren. Lokalisert 25.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top