LANGSOMT LUKKER JEG DØREN:

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Linda Olsson

 

Sider: 246

 

Dato: 05.03.2020

 

Terningkast: 3

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Linda Olsson har et imponerende og forbausende godt forfatterskap bak seg. Med hele fem elegante, altoppslukende og fengslende bøker, der første bok kom på norsk i 2008 og der “Din godhet” fra 2012 er min personlige favoritt.

Men nå lurer jeg fælt, hva er det hun foretar seg med hennes siste, har hun med “Langsomt lukker jeg døren”, helt glemt det lille spesielle og særegne hun hadde i de forrige. Det tror jeg nemlig, for hennes nyeste utgivelse, er ikke i nærheten av så god som hennes forrige bøker. Det er synd å måtte si det, men dette er totalt skivebom fra Linda Olsson.

Jeg synes det går langsomt for seg, jeg slet med å henge med, jeg rett og slett kjedet meg. “Langsomt lukker jeg døren” er 246 sider, med dørgende kjedelig underholdning. Flere ganger håpet jeg den ville løfte seg opp og blir mer interessant og fengende, men ventet forgjeves. Slik er det ofte med bøker, men jeg velger å gi dem en sjanse, og når det var Linda Olsson var det større sjanse for at jeg kom til å likte den utover historien, enn med en helt ukjent forfatter. Da hadde jeg lagt bort boken allerede på side 15. Så håper virkelig hun går tilbake i tid, og skriver romaner slik hun gjorde det før og er en mester til.

Kjærligheten kan ha ufattelige konsekvenser. En ny rørende og vakker roman fra Linda Olsson, skriver forlaget. 

Det kan jo være at slike kjærlighetsromaner blir for mye, men så likte jeg Lucinda Riley og Jojo Moyes sine bøker, så noe må det være som forårsaker min misnøye som leser. Vell vell, la meg si det da, den var jo vakkert beskrevet og full av rørende karakterer. Jeg liker persongalleriet i handlingen til Linda Olssons bøker, de er meget godt beskrevet, neste som en ser dem for seg. Det samme med miljøet, det er nesten som en er tilstede i bøkenes hennes. Så noe positivt er det, men handlingen den hang nesten ikke på greip. Så ikke skriv så mye kjærlighet, skriv heller historier med dramatikk, alvor og et hint av spenning, det er du mye mer skikket til Linda Olsson. For det er ditt felt, og det er du en mester til, du har virkelig talent for å skrive, så ikke kast det bort på kliss, klass og kjærlighet.

 

Bakside informasjon om boken:

“Helga lukker forsiktig døren til huset hun har bodd i de siste sju årene. Hun har gitt det bort, til en ung mann og hans lille datter. Men før hun forlater stedet for godt, tar hun for siste gang en tur til Hamilton Beach, stranden hvor hun har funnet trøst etter en fantastisk kjærlighetshistorie som startet i Paris for åtte år siden. En kjærlighet som fikk enorme konsekvenser for hele hennes tilværelse. Først et lykkelig familieliv, et elsket barn og så en katastrofe som sønderslo hele hennes eksistens.
Er de mulig å finne tilbake til seg selv etter at tragedien har rammet? Og tør man å bli glad i andre mennesker på nytt?”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2020). Langsomt lukker jeg døren. Lokalisert 05.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top