DAMEN MED BYSTEN:

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Karin Brunk Holmqvist

 

Sider: 208

 

Dato: 04.03.2020

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Vell, Vell, Vell. Etter 11 temmelig kjedelige romaner, har svenske Karin Brunk Holmqvist for en gang skyld skrevet noe som fenger meg. Det måtte en 12 bok til, før jeg ble stor fan av denne forfatterinnen. “Damen med bysten” er noe helt annet, noe helt spesielt og særegent spør du meg. Det er sikkert folk som er uenig med meg der, og nei, de forrige bøkene hennes var ikke elendig, men jeg slet med å henge med. Gjespende pløyde jeg meg gjennom samtlige, men med “Damen med bysten” gjespet jeg ikke en gang. Det er et godt tegn, for de forrige var enormt langtekkelige og veldig forvirrende. Det er greit å sette mest mulig inn i en historie, men leseren skal ikke måtte slite med å følge med, derfor burde det følge med en guide og innholdsfortegnelsen i bøkene hennes, slik leserne slipper å bla fram og tilbake i bøkene hennes.

Så var det “Damen med bysten”, en snodig roman, det er vanskelig å beskrive hva som gjorde den så spesiell for meg. Hun er flink til å skildre det store i det lille. Karakterene er lette å bli kjent med, og miljøbeskrivelsene gjør det lett å se det for seg. Og ja, jeg er imponert, meget imponert, så mye altoppslukende handling på så få sider, bare dette er meget fascinerende at hun på til. Den er kompakt, og tar oss med på en reise, en litterær reise som er vanskelig å ikke bli fengslet av.

Dette er en leseopplevelse, som sent vil glemmes. Jeg håper hun fortsetter å skrive på denne måten, for da slipper jeg å kjede meg slik, for ja, dette er en svært flink og dyktig forfatter, og hun er en mester til det hun gjør og gir leserne gåsehud fra første til siste side. Så folkens, prøv dere på Karin Brunk Holmqvist, for du vil ikke angre. Det gjør ikke jeg, selv om de 11 første var kjedelige, virker det som om hun har snudd med bok 12. Så folkens, les denne forfatteren, det er et tips dere bør følge, skal dere ha gode skjønnlitterære romaner. Vell bekomme!

 

Bakside informasjon om boken:

“I Hammenhög på Österlen bor Lovisa og Elvy, bestevenner og nære naboer. En av Lovisas kjæreste eiendeler er en statue hun har arvet. Bysten, som Lovisa kaller Helga Müller, er en stilig kvinne, og Lovisa pleier å prate med henne når hun pusler omkring hjemme.
Da Antikkjegerne kommer til Simrishamn, tar Lovisa og Elvy med Helga Müller dit. Ifølge TV-programmets ekspert er bysten verdt syttifem tusen kroner, og Lovisa blir nærmest stum av forundring. I myldret som oppstår rundt TV-opptaket, smyger bedrageren Edmund seg omkring. Han innynder seg hos Lovisa og lover henne enda mer penger om hun lar ham selge bysten. Lovisa synes det høres forlokkende ut, men Elvy aner uråd. Og dette er bare noe av det som forstyrrer det ellers rolige livet i Hammenhög.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2020). Damen med bysten. Lokalisert 04.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top