Forlag: Tiden forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Fioly Bocca

 

Dato: 07.10.2016

 

Sider: 192

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Piken fra Piemonte”, er en vakker, romantisk og rørende roman. Handlingen er lagt til Italia og du blir kjent med en pike ved navn Anita. Anita har alt hun kunne tenke seg, drømmejobb og drømmemann. Når hun da får vite at hennes mor er uhelbredelig syk. Etter å ha fått den triste nyheten om sin mor, begynner hennes perfekte liv å slå sprekker. Dette fører til at hun begynner å skriver brev til henne. I brevene forteller Anita om sin spennende jobben, den fantastiske kjæresten og alle planene de har for bryllupet og de fremtidige barna. I brevvekslingen holder Anita motet oppe, selv om sannheten er en annen.

Fioly har skrevet en vakker, dyster, rørende og romantisk kjærlighetshistorie. Vi blir kjent med en pike, som lever sitt perfekte liv i storbyen Torino i Piemonte, i Italia. Vi får en følelse av tilstedeværelse gjennom hele den 192 sider lange romanen, som beskriver og gir oss et bilde av de idylliske og naturskjønne fjellene i Trentino.

Forfatteren har skrevet en roman om sorg. En sorg over å miste en av de viktigste personene en har i livet, sin mor.

“Piken fra Piemonte”, er en vakker og rørende roman om samhold og hvordan sorg kan snu hverdagen.

Jeg er imponert over Fioly Boccas forfatterglede og hvordan hun på en rolig, rørende og sjokkerende måte klarer å formidle et alvorlig tema og handling.

Det ender med at jeg gir denne boken terningkast 5!

Gleder meg til flere bøker fra denne forfatteren

 

Bakside informasjon om boken:

“Anita har både drømmejobben og drømmemannen. Tilsynelatende. Da hun får beskjed om at moren er uhelbredelig syk, begynner hennes perfekte liv å slå sprekker. For å holde motet oppe skriver hun brev til moren om den spennende jobben, den fantastiske kjæresten og alle planene de har for bryllupet og de fremtidige barna. Men sannheten er en annen. En dag på toget til Torino møter hun en mann. På mystisk vis virker det som han kjenner den egentlige Anita. De møtes flere ganger, og han erklærer sin kjærlighet. Men tør hun å forlate den trygge og velkjente hverdagen? Og kan hun egentlig stole på ham? 

Piken fra Piemonte er en vakker kjærlighetshistorie fra dagens Italia, fra storbyen Torino i Piemonte, til de naturskjønne fjellene i Trentino. Det er en roman om sorgen over å miste sin mor, om frykten for å oppsøke det ukjente, og om hvordan også hverdagen kan romme magi ? hvis man bare våger.” 

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilde:

Tiden forlag. (2016). Piken fra Piemonte. Lokalisert 07.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top