Her er historien om da Fascismen begynte å gro i Norge!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Terje Emberland

Sider: 220

Kilde: Innbundet

 

“Da Fascismen kom til Norge”, er en bok om Den nasjonale legionen i vekst og fall. Terje tar for seg historien mellom 1927?1928. Vi blir i denne boken kjent med et Oslo i endring. Her kommer vi under huden på politikken, Oslos største møtelokale, da Fascismen grodde fast og da folk hadde et trengsel for den kontroversielle endringer. Vi blir kjent med aktører som børsspekulanten og grossisten Karl Meyer. Forfatteren tar oss med til stiftet Den Nasjonale Legion som var den første norske fascistbevegelse. 

Vi tar i denne boken del i et Norge som nærmest blir en diktatorisk regjering. Denne regjeringen som holder på å vokse fram ønsker å kutte ned på gjeldskrisen og knuse arbeiderbevegelsen. Dette er da positivt for Oslos befolkning. 

Vi blir tatt med til en norsk regjering uten klar nok dømmekraft. Dette er en kunnskapsrik bok om en legion i vekst og fall. Vi tar del i Nasjonale Legions korte levetid fra sommeren 1927 til våren 1928, Her kommer rabaldermøter, demonstrasjoner, gatekamper og brutale overfall fram i lyset. Noe som både er ukjent og spennende.

Dette er en spennende, sjokkerende og dyster bok, som til tider likner mer en kriminalroman med en komisk vri.

Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

En meget imponerende og spennende samfunn bok. Om en legion og en politisk retning for fall og vekst!

 

Baksiden informasjon om boken:

“Sommeren 1927 var Oslos største møtelokale fylt til trengsel da den kontroversielle børsspekulanten og grossisten Karl Meyer stiftet Den Nasjonale Legion, den første norske fascistbevegelse. Da Meyer forlangte at Stortinget ble avsatt og at det ble innsatt en diktatorisk regjering som kunne få bukt med gjeldskrisen og knuse arbeiderbevegelsen, klatret verdige Oslo-borgere opp på stolsetene i jubelrus.

Den Nasjonale Legions korte levetid fra sommeren 1927 til våren 1928, med sine rabaldermøter, demonstrasjoner, gatekamper og brutale overfall, er både ukjent, spennende som en kriminalroman og til tider ufrivillig komisk.

Boken presenterer for første gang denne historien, inkludert portretter av legionens svært fargerike lederskikkelser, som den talentfulle forfatteren og samfunnsdebattanten Erling Winsnes og «Norges sterkeste mann», sirkusdirektør Karl Norbeck. I tillegg gir den et levende bilde av «det nervøse» 1920-tallets politiske, sosiale og kulturelle liv, noe som belyser hvorfor fascismen på denne tiden virket appellerende på overraskende mange nordmenn.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilde:

Dreyer forlag. (2015). DA FASCISMEN KOM TIL NORGE. Lokalisert 06.10.2016 på internett http://www.dreyersforlag.no/da-fascismen-kom-til-norge.5771757-332339.html 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top