Forlag: Panta forlag

 

Sjanger: Roman/Eventyr/Fortelling

 

Forfatter: Eowyn Ivey

 

Dato: 12.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Den glitrende snøen ved verdens ende”, er en sterk roman om kjærlighet og kamp for å overleve. Eowyn Ivey som tidligere står bak romanen “Snøbarnet”, har igjen skrevet en tankevekkende og vakker bok. Dette er en eventyrlig og rørende roman.

Eowyn’s nye bok handler om en liten gruppe menn, ledet Allen Forrester. Som drar på en ekspedisjon inn i det utemmede og uoppdagede Alaska. Året er 1885 og alle tidligere oppdagelsesreiser til Wolverine River har endt med tragedie. Allen og hans menn visste de kom til å oppleve sult og fare, de var mindre forberedt på at grensen mellom menneske og villdyr, mellom levende og døde, ikke var så klar som de trodde. De var ikke forberedt på følelsen av å trues på livet av en større mystisk kraft.

I romanen møter Allens unge gravide kone, Sophie, sine egne utfordringer. I løpet av ett skjebnesvangert år kjemper paret på hver sin kant for å kunne forenes igjen.

Sannhetene Allen og Sophie oppdager i sin kamp for kjærligheten, forandrer livenes deres for alltid! De endrer også livene til dem som leser brevene og dagbøkene deres lenge etter at de selv er borte

Dette er en stemningsfull, eventyrlig og tankevekkende roman. Leserne tas med tilbake til 1885. Forfatterens skildringer og beskrivelser skaper en stemning som er fengende fra første side. “Den glitrende snøen ved verdens ende”, er en roman jeg virkelig vil anbefale. Handlingen er realistisk og skildringene er magiske. Dette er en litterær godbit av de sjeldne.

Jeg har valgt å gi Eowyn Ivey’s nye roman terningkast 6! En litterær reise med sjel!

 

Bakside informasjon om boken:

“Med bare en liten gruppe menn leder Allen Forrester en ekspedisjon inn i det utemmede og uoppdagede Alaska. Året er 1885 og alle tidligere oppdagelsesreiser til Wolverine River har endt med tragedie. Allen og hans menn visste de kom til å oppleve sult og fare, de var mindre forberedt på at grensen mellom menneske og villdyr, mellom levende og døde, ikke var så klar som de trodde. De var ikke forberedt på følelsen av å trues på livet av en større mystisk kraft.

Samtidig møter Allens unge gravide kone, Sophie, sine egne utfordringer. I løpet av ett skjebnesvangert år kjemper paret på hver sin kant for å kunne forenes igjen. Sannhetene Allen og Sophie oppdager i sin kamp for kjærligheten, forandrer livenes deres for alltid! De endrer også livene til dem som leser brevene og dagbøkene deres lenge etter at de selv er borte”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Pantaforlag.no. (2016). Den glitrende snøen ved verdens ende. Lokalisert 12.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top