Forlag: Font forlag/VIA forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Mark Lamprell

 

Dato: 24.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Veien til Roma”, er en velskrevet og vakker roman. Mark Lamprell har laget glimrende bok. Leserne får en litterær reise til Roma, som er sterk, romantisk og tankevekkende.

Lamprell har skrevet en sjarmerende roman, der handlinger er lagt til Romas vakre severdigheter. Dette er en elegant og sterk bok, der historie knyttes sammen og livsskjebner veves inn i hverandre gjennom fortellingen om tre par og deres kjærlighetseventyr i Roma.

Den unge kunstneren Alice har kommet til Roma for å oppleve litt spenning og inspirasjon før hun slår seg til ro med den trygge kjæresten Daniel. Hun betviler at det finnes noe slikt som kjærlighet ved første blikk – og hvordan skulle hun i så fall vite om det skjedde med nettopp henne? Det middelaldrende paret Meg og Alec er ute på et (ifølge Meg) viktig “oppdrag”, og prøver samtidig å holde liv i sitt noe falmede ekteskap. Connie og Lizzie er i byen for å spre asken etter Connies elskede mann, som også var Lizzies bror. Men Lizzie kjenner ikke den fulle sannheten om hva som skjedde den gangen Connie og Henry møttes i Roma mange tiår tidligere.

Forfatteren har skrevet en tårevåt, humoristisk, vakker og rørende roman. Den forteller om Roma i form av Kjærlighetens ånd. Leserne veiledes gjennom byen. Forfatteren har skrevet en roman, der leserne blir kjent med Roma. “Veien til Roma”, er en reiseskildring og en roman jeg har valgt å gi terningkast 4. Fengende fra første side, men til tider langtrukken.

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er en sjarmerende roman som kretser rundt Romas vakre severdigheter. Her veves historier og livsskjebner elegant inn i hverandre gjennom fortellingen om tre par og deres kjærlighetseventyr i Den evige stad. Den unge kunstneren Alice har kommet til Roma for å oppleve litt spenning og inspirasjon før hun slår seg til ro med den trygge kjæresten Daniel. Hun betviler at det finnes noe slikt som kjærlighet ved første blikk – og hvordan skulle hun i så fall vite om det skjedde med nettopp henne? Det middelaldrende paret Meg og Alec er ute på et (ifølge Meg) viktig “oppdrag”, og prøver samtidig å holde liv i sitt noe falmede ekteskap. Connie og Lizzie er i byen for å spre asken etter Connies elskede mann, som også var Lizzies bror. Men Lizzie kjenner ikke den fulle sannheten om hva som skjedde den gangen Connie og Henry møttes i Roma mange tiår tidligere. Fortellerstemmen i romanen tilhører Roma selv, i form av Kjærlighetens ånd, som veileder oss gjennom byen. Den lar leserne forstå hvordan Roma har blitt et så velsignet sted for elskende, og gir de tre parene velmenende dytt i retning av den lykken de fortjener.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Fontforlag.no. (2016). Veien til Roma. Lokalisert 24.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top