Sylskarp, treffsikker og intelligent krim

X måter å dø på

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Stefan Ahnhem

 

Sider: 450

 

Terningkast: 6

 

Dato: 26.11.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Stefan Ahnhem er en svensk prisbelønnet krimforfatter og har jobbet som manusforfatter for TV og film i hele 20 år. Hans debut “Offer uten ansikt” ble en bestselger i Sverige i 2014. For hans første utgivelse ble han også tildelt “Crimetime Specsavers Award”. Bok nummer to i serien om Fabian Risk, “Den niende graven” ble kåret til vinner for den tyske krimprisen MIMI for 2016. “Atten grader minus” som var hans tredje utgivelse, utkom på norsk i 2017. Hele forfatterskapet til Ahnhem er godt mottatt av et fulltallig pressekorps i Norge. I fjor kom den fjerde Fabian Risk boken “Motiv X” som var en uforglemmelig og intens sidevender av en kriminalroman. I år (2019) er den folkekjære krimforfatteren tilbake med “X måter å dø på”, som er oppfølgeren til “Motiv X” fra 2018.

Serien om Fabian Risk har blitt en stor suksess verden over, og er vell den karakteren i svensk krimlitteratur jeg liker aller best. Stefan Ahnhem er en mester på sitt felt, en talentfull og dyktig forfatter. Det er vanskelig å sammenlikne Ahnhem med andre forfattere, for dette er en unik stemme innen krimlitteraturen. Mellom to permer, serverer han gang på gang groteske, intense og barske krimplott. De fleste med en fryktelig spennende, måpende og utmattende start, og med en avslutning som både gir deg hakeslepp og frysninger gjennom hele kroppen.

Det er flere ganger jeg har sittet igjen både sjokkert og skremt når siste side er lest, jeg blir nervøs når jeg skal i gang med en ny bok med Fabian Risk i hovedrollen, men av ren nysgjerrighet åpner jeg boken og begynner å lese, da angrer jeg ikke et sekund, for det er så fantastisk bra skrevet. Stefan Ahnhem er en leken og fascinerende forfatter, som gjennom overbevisende skildringer og realistiske beskrivelser, gjør at leserne nærmest føler tilstedeværelse.

Femte bok “X måter å dø på” er ingen unntak, igjen klarer han å servere en historie så fengslende at sidene bare fly avgårde. Stefan Ahnhems nyeste bok, stater bare noen sekunder etter avslutningen på “Motiv X”, og har en start som gjør deg stum og som får deg til så skjelve av nerver. Dette er kvalitet fra start til slutt, 450 sider med uforglemmelig, sylskarp og intelligent spenning, og en historie så mektig at det er vanskelig å finne ord. “X måter å dø på” er en grotesk, barsk og gripende fortsettelsen på Stefan Ahnhems kriminalepos. Jeg har fått enormt stor sans for Risk og hans kolleger i Øresund, og gleder meg allerede til neste. Får ikke håpe at det blir lenge til før Stefan Ahnhem er aktuell med nytt Risk eventyr. For det finnes ufattelig mye bra svensk krim, men Stefan Ahnhem er i en klasse for seg selv, og en av mine personlige favoritter blant svenske forfattere. Så gi oss mer Fabian Risk, for vi elsker ditt univers Stefan Ahnhem.

 

Vaskeseddel informasjon om boken: 

“Tidlig på sommerkvelden legger en gummibåt ut fra Råå havn. Om bord sitter en mann med et sverd fastspent på ryggen. Oppdraget hans er diktert av terningen: Et menneske skal dø. Hvem?”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). X måter å dø på. Lokalisert 26.11.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top