Bevegende krim med driv!

Forlag: Lind & Co

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Egil Foss Iversen

 

Format: Lydfil

 

Innleser: Ivar Nergaard

 

Dato: 28.11.2018

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Egil Foss Iversen startet sitt forfatterskap i 1997 med selvhjelpsboken «Det sitter i hodet!». I 2011 kom hans første krim «Ørnens skygge». 21 år etter første utgivelse har Iversen gitt oss helter som tidligere major Cato Iversen og psykoterapeuten Theodor Solomonsen. Med hele 13 utgivelser bak seg, er han en særdeles produktiv forfatter. I år er han aktuell med hele 6 utgivelser og 2 re-utgivelser, alle utgitt som lydbok. Med bøkene om Theodor Solomonsen, har forfatteren skapt en hendelsesrik, fartsfylt, anspennende og actionfylt serie. Dette er opplevelsesrik litteratur som virkelig kan anbefales.

I denne anmeldelsen har jeg valgt å fokusere på «Dødelig hevn», som er andre boken i serien om Theodor Solomonsen. Lydboken er innlest av skuespiller og tekstforfatter Ivar Nergaard.

Boken handler om etterforsker Amalie Botega, som vender tilbake fra et års studieopphold i USA. Hun blir utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet og hennes første sak virker i utgangspunktet å være enkel. En bil er funnet tom, men baksetet er fullt av blod. Men føreren av bilen er forsvunnet. Sporene tyder på at det har vært to personer i bilen.

Kort tid skjer det nytt funn av en stor blodpøl, men ingen offer. Nå står Amalie igjen med masse blod og tre personer som er forsvunnet. I utgangspunktt virker dette som å være sjalusidrap og konen til eieren av bilen blir uiddelbart mistenkt da alle har tilknytting til Universitetet i Bergen.

Men da flere mord skjer, blir saken så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, bedriftsrådgiver og psykoterapeuten Theodor Solomonsen, i saken. De har samarbeidet før Amalie reiste til USA med stort hell, og samtidig forsøker de å finne ut av sitt personlige forhold.

Egil Foss Iversen har gjennom en årrekke vist sitt soleklare talent som krimforfatter. Siste fysisk utgitte bok var «Janus», som utkom på Sirkel forlag i 2017. Etter «Janus», har alle bøkene blitt utgitt som lydbok. Jeg savner flere fysiske bøker fra Egil Foss Iversen. Han skriver så hinsides bra, å håper at flere får øyene opp for hans begivenhetsrike og høydramatiske forfatterskap. Det er den profilerte skuespilleren Ivar Nergaard som leser lydboken, takket være Iversens skrivekunst og Nergaards måte å lese på, er det vanskelig å slutte å lytte til boken. «Dødelig hevn» som er den andre boken i serien om Theodor Solomonsen er en av forfatterens beste utgivelser til nå. Forfatteren byr på nervepirrende spenning, dramatiske beskrivelser og neglebitende skildringer. Jeg er glad at dette ikke er siste bok i serien. Enda ikke begynt å lese, ja da har dere mye å glede dere til.

Bøkene er tilgjengelig Her!

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Etterforsker Amalie Botega vender tilbake fra et års studieopphold i USA og blir utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet. Hennes første sak virker i utgangspunktet å være enkel. En bil er funnet tom, men baksetet er fullt av blod. Men føreren av bilen er forsvunnet. Sporene tyder på at det har vært to personer i bilen. Kort tid skjer det nytt funn av en stor blodpøl, men ingen offer. Nå står Amalie igjen med masse blod og tre personer som er forsvunnet. I utgangspunktt virker dette som å være sjalusidrap og konen til eieren av bilen blir uiddelbart mistenkt da alle har tilknytting til Universitetet i Bergen. Men da flere mord skjer, blir saken så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, bedriftsrådgiver og psykoterapeuten Theodor Solomonsen, i saken. De har samarbeidet før Amalie reiste til USA med stort hell, og samtidig forsøker de å finne ut av sitt personlige forhold.»

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Egil Foss Iversen. (2018). Dødelig hevn. Lind & Co.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top