Kunnskapsrik bok om strikkingens historie!

Forlag: Vormedal forlag

 

Sjanger: Historie

 

Forfatter: Ingun G. Klepp og Tone S. Tobiasson

 

Sider: 240

 

Dato: 27.11.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er boken om norsk strikke-historie her. Ingun G. Klepp og Tone S. Tobiasson forteller om flere av de velkjente teknikkene og tradisjonene som har satt sitt preg på nordmenns hverdag opp igjennom historien.

Boken handler blant annet om strikkingens betydning, en hobby som har spredte seg fra tiden på 1600-tallet og frem til i dag. Halvparten av kvinnene i Norge, har et forhold til strikking og i nyere tid har det også blitt populært blant menn. Så dette er den perfekte bok til den strikkeglade. «Norsk strikke-historie» er skrevet av to av landets mest kunnskapsrike forfattere innen klær og mote.

Gjennom 240 sider får leserne et fengende innblikk i strikkingens historie. Strikking er en del av den norske kulturen og har hatt stor betydning for den norske moten. Gjennom tekst og bilder blir leserne kjent med teknikken, produktene og de ikoniske norske mønstrene som er løftet frem opp igjennom historien.

«Norsk strikke-historie» er et kunstverk av en bok. Ingun G. Klepp og Tone S. Tobiasson har gjort en formidabel jobb for å samle sammen dokumentasjon for å skrive denne boken. Forfatterne forteller også om måte nordmenn går kledd. Dette er en rikt illustrert og informativ bok om kultur, mote og klær. «Norsk strikkehistorie» er en bok som virkelig bør stå i en hver bokhylle rundt i Norge. Selv om den passer best til den strikkeglade, så vil den være av interesse for den som også interesserer seg for historie.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Til tross for at halvparten av norske kvinner strikker, er det få som kjenner historien til teknikken og tradisjonene. To av landets mest kunnskapsrike forfattere innen klær og mote, Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson, tar i denne boken for seg norsk strikkehistorie fra den spede begynnelse på 1600-tallet, frem til i dag. Her blir strikkingens betydning for den måten vi går kledd forklart, og teknikken, produktene, og ikke minst blir de som har laget de ikoniske norske mønstrene løftet frem.»

 

Med høsthilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Ingun G. Klepp og Tone S. Tobiasson. (2018). Norsk strikkehistorie. Vormedal forlag: Haugesund. 240 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top