Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Arild Holt – Jensen

 

Sider: 160

 

Dato: 28.09.2017

 

Kilde: E-bok

 

Selve anmeldelsen:

“Hva er geografi”

Arild Holt-Jensen tegner med denne boken et innholdsrikt, kunnskapsrikt og omfattende bilde av hva geografi er. Forfatteren beskriver og skildrer de tre ulike tradisjoner ved geografien på en fengende måte. Gjennom 160 sider får leserne innblikk i de ulike prosessene som har formet og former landskapet vårt. “Hva er geografi” er en bok som virkelig kan anbefales.

“Hva er geografi” er en velskreven bok om geografi. Leserne blir i denne boken kjent med tre markante tradisjoner. De tre tradisjonen er naturgeografi, samfunnsgeografi og miljøgeografi.

Forfatteren tar blant annet utgangspunkt i naturvitenskapelige teorier, som er metoder for å forklare hvordan ulike prosesser har formet og former landskapet.

Et annet viktig temaet forfatteren tar for seg er samfunnsgeografien. Den støtter seg til samfunnsvitenskapelige teorier og metoder. Gjennom forklaringer får leserne et innblikk i de menneskeskapte forholdene, som for eksempel bosetting.

I denne boken kommer blant annet romlige mønstre til uttrykke, samtidig som sted og rom er viktig når det kommer til den økonomiske, sosiale og kulturelle utviklingen i Norge.

I “Hva er geografi” får leserne et kunnskapsrik og innholdsrikt innblikk i hvor viktig geografi er i forhold til utvikling av landskapet og samfunnet. Arild Holt-Jensen går som nevnt i dybden av naturgeografi og samfunnsgeografi som ligger miljøgeografien. Leserne får her et litterært samspill mellom natur, menneske og samfunn. I et fag som spenner fra ren naturvitenskap til sosialvitenskap er de vitenskapelige tilnærmingene mange og et evig diskusjonstema.

Dette er virkelig en bok som kan anbefales. Jeg har aldri lest en så kompakt, lettlest og innholdsrik innføring om geografi.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Innenfor geografifaget finner vi tre markante tradisjoner: Naturgeografien tar utgangspunkt i naturvitenskapelige teorier og metoder for å forklare hvordan ulike prosesser har formet og former landskapet. Samfunnsgeografien støtter seg til samfunnsvitenskapelige teorier og metoder, og er opptatt av å forstå og forklare hvordan menneskeskapte forhold (for eksempel bosetting) uttrykkes i romlige mønstre, samtidig som sted og rom legger premisser for økonomisk, sosial og kulturell utvikling. Mellom naturgeografi og samfunnsgeografi ligger miljøgeografien, som studerer samspillet mellom natur, menneske og samfunn. I et fag som spenner fra ren naturvitenskap til sosialvitenskap er de vitenskapelige tilnærmingene mange og et evig diskusjonstema.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2007). Hva er geografi. Lokalisert 28.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top