Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Arne Johan Vetlesen

 

Sider: 160

 

Dato: 28.09.2017

 

Kilde: E-bok

 

Selve anmeldelsen:

“Hva er etikk”

Arne Johan Vetlesen har tegnet et oversiktlig bilde av hva etikk er. “Hva er etikk” er en velskreven innføring i etiske spørsmål og svar. Forfatteren gir et systematisk innblikk i de flere moralske vurderingene som påvirkes av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i.

I “Hva er etikk” utfordres blant annet forestillinger om løgn, selvrealisering, forpliktelser, tillit og toleranse. Arne Johan Vetlesen viser med denne boken sitt solide talent som forfatter. Boken tar blant annet for seg miljøutfordringene som aktualiserer moralsk ansvar på en ny måte.

Arne Johan Vetlesen har skrevet en klok, strukturert, lettlest, oversiktlig og kunnskapsrik bok. Forfatterens skriver på en personlig og allmenn måte.

Dette er en forbilledlig og omfattende introduksjon til etikkens grunnleggende spørsmål. Leserne får her svar på hvorfor noe oppleves urettferdig, og noe nesten er uutholdelig. Vi mennesker har et dypt behov for at ting skal gå riktig for seg.

Dette er en bok som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Opplevelsen av at noe er urettferdig, er nesten uutholdelig. Vi mennesker har et dypt behov for at ting skal gå riktig for seg. Men hvordan vet vi hva som er rett?

I denne boken viser Arne Johan Vetlesen hvordan våre moralske vurderinger er påvirket av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i. Han utfordrer vante forestillinger om løgn, selvrealisering, forpliktelser, tillit og toleranse, og viser hvordan vår tids miljøutfordringer aktualiserer moralsk ansvar på en ny måte. hva er ETIKK er en klok og kunnskapsrik introduksjon til etikkens grunnleggende spørsmål.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2007). Hva er etikk. Lokalisert 28.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top