Bli bedre kjent med Jærbanen i denne kunnskapsrike boken!

Forlag: Jæren forlag

Sjanger: Faktabok

Forfatter: Arthur Løvik

Sider: 256

Kilde: Innbundet

 

Dette er en skattekiste av en bok, vakkert illustrert og rik på kunnskap! Denne boken bør du skaffe deg!

“Jærbanen”, er boken som tar deg med på en litterær og historisk togtur gjennom flere 100 år med viktig historie. 

Vi blir tatt med helt tilbake til 1878 da Jærbanen var en viktig livsnerve for Jæren. Forfatteren av boken tar deg med inn i avgjørende epoker og som har hatt stor betydning for beboelsesmønsteret og næringslivet i Rogaland.

Leserne får i dette vakre smykket av en bok, en innføring i jernbanens historie. Vi blir tatt med til grunnlegging av stasjonsbyene. Boken går også i dybden av utviklingen til at det ble rundt 50 stasjoner, stoppesteder og holdeplasser mellom Egersund og Stavanger.

“Jærbanen”, forteller en viktig historie for Rogaland og de som har vært med å bygge opp linjene mellom hver destinasjon. Dette er en vakker og særdeles viktig praktbok og en perfekt gavebok til alle som bor i Norge. Vi har alle sittet på tog mellom Stavanger og Egersund en gang!

Dette er en vakker, kunnskapsrik, sterk og viktig bok for de fleste!

Jeg har valgt å gi boken terningkast 5!

Dette er en reise du virkelig bør få med deg!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jærbanen har på mange måter formet Jæren. Helt siden starten i 1878 har Jærbanen vært en viktig livsnerve for Jæren og hatt en avgjørende betydning for beboelsesmønsteret og næringslivet i regionen.

Først kom jernbanen, så kom stasjonsbyene. En stund var det rundt 50 stasjoner, stoppesteder og holdeplasser mellom Egersund og Stavanger.

Boka om Jærbanen forteller en viktig historie for Rogaland, og ikke minst historier om livet langs Jærbanen. Videre
inneholder den mange flotte fotografi som viser hvordan det var, og er, langs Jærbanen. Boka om Jærbanen vil være en praktbok og en perfekt gavebok til alle som er glade i denne delen av Norge. Dette vil være gildt å bla i for folk i alle alder, og en dokumentasjon fra en tidsepoke der det har skjedd utrolig mye i regionen.”

 

Med litterær hilsen fra BOKTIMMY!

 

Kilder:

Jæren forlag.no. (2015). Jærbanen. Lokalisert 20.10.2016 på internett https://www.jarenforlag.no/jaerbanen.html 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top