Et stykke norsk kongelig historie, en vakker bok!

Forlag: Jæren forlag

Sjanger: Fotografi bok/Atlas/Leksikon

Forfatter: Svein Mange Olsen

Kilde: Innbundet

 

Har du noen gang hørt om kongelige vogner? Vogner som det royale folket i Norge og resten av Europa bruker og har brukt! Her er vertfall boken, en vakker og rikt illustrert bok. Den er full av bilder og kunnskapsrik fakta. En skattekiste for historie interesserte. En bok som representerer de kongelige i Europas bruk av hest og vogn og hva kongehusene representerte i Europa. 

Dette er en viktig bok for den norske befolkning, den norske historie og det norske kongehuset. 

Svein Magne Olsen har skrevet en bok som viser sermonivogner fra de fleste kongehus som har vært i Europa fra 1700-tallet og til i dag. Boken gir innledningsvis en innføring i utviklingen og bruken av kongelige vogner og sleder, for deretter å presentere ca 100 vogner med oversiktsbilde og mange detaljefoto.

Vi blir tatt med gjennom Europeisk historie og får dekket kunnskapen fra hver side både på norsk og engelsk. Dette er en viktig, vakker, informativ, kunnskapsrik og vell utført bok!

Jeg er imponert over Svein Magnes framstilling av de kongeliges verdier og bruk av dem!

Denne boken har jeg valgt å gi terningkast 6!

Vakkert illustrert og kunnskapsrikt fremstilt!

 

Bakside informasjon om boken:

“Ekvipasjekulturen knyttet til hest og vogn ved kongehusene representerte det fremste Europa kunne oppvise når det gjaldt teknikk og kunst gjennom flere hundre år. Sermonivognene var symboler som monarken brukte for å vise sin makt og rikdom.

?Med pomp og prakt? viser sermonivogner fra de fleste kongehus som har vært i Europa fra 1700-tallet og til i dag. Boken gir innledningsvis en innføring i utviklingen og bruken av kongelige vogner og sleder, for deretter å presentere ca 100 vogner med oversiktsbilde og mange detaljefoto.

Boken er den første i Europa om dette tema siden 1927, og forfatter Svein Mange Olsen har jobbet med boken i 12 år. Og for en bok dette er blitt! For alle som er glade i kultur, kongelige og historie.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jæren forlag. (2015). Med pomp og prakt. Lokalisert 19.10.2016 på internett https://www.jarenforlag.no/boker/pomp-og-prakt.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top