Bli kjent med historien om OL og VM i skiskyting!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Faktabok/Historie/Sport

Forfatter: Kjell-Ivar Petterson

Kilde: Innbundet

"OL og VM i skiskyting", er en omfattende samling av historien om de internasjonale mesterskapene i denne idrettsgrenen. Her blir vi presentert historien mellom 1958 og 2016. Kjell-Ivar Petterson har skrevet en solid avhandling om verdensmesterskapet og det olympiske mesterskap i skiskyting. Dette er en kunnskapsrik og fengende historie.

Forfatteren tar oss med fra starten i Saalfelden i 1958 til VM i Oslo i 2016. Forfatteren gir oss en samlet statistikk over resultater og solide historier fra alle VM- og OL-øvelsene i denne fantastiske idrettsgrenen. Beretningene veksler mellom toppidrettens drama og alvor, og humoristiske detaljer av mer anekdotisk karakter.

Boken gir leserne et innledende kapittel som er viet til skiskytingens forløper. Her får vi oversikt over de internasjonale militære patruljeløpene som ble arrangert i tilknytning til de første vinterolympiske lekene. Patruljeløpene ble arrangert for siste gang under OL i 1948. Ti år senere ble det første verdensmesterskapet i skiskyting arrangert. Siden har de store internasjonale mesterskapene blitt arrangert hvert år. Fra å være anonyme mesterskap i skyggen av andre store vinterarrangementer, er denne idretten i dag blitt en internasjonal publikumssuksess.

"OL og WM i skiskyting", er en bok som tar leserne gjennom en solid idrettshistorie. Forfatteren har laget en velskrevet bok om sport. Boken byr på underholdende avhandling om skiskytingens historie. Her blir leserne kjent med sportsutøvere og deres innsats. Dette er er historisk mesterverk. Jeg har valgte å gi terningkast 5! Meget imponerende bok. Et leksikon over sportsutøvere og deres resultater gjennom tidene.

Bakside informasjon om boken:

"OL og VM i skiskyting tar for seg alle verdensmesterskap og olympiske mesterskap i skiskyting, fra starten i Saalfelden i 1958 og til og med VM i Oslo i 2016. Forfatteren presenterer resultater og historier fra alle VM- og OL-øvelsene i denne fantastiske idrettsgrenen. Beretningene veksler mellom toppidrettens drama og alvor, og humoristiske detaljer av mer anekdotisk karakter.

Et innledende kapittel er viet til skiskytingens forløper: de internasjonale militære patruljeløpene som ble arrangert i tilknytning til de første vinterolympiske lekene. Patruljeløpene ble arrangert for siste gang under OL i 1948. Ti år senere ble det første verdensmesterskapet i skiskyting arrangert. Siden har de store internasjonale mesterskapene blitt arrangert hvert år. Fra å være anonyme mesterskap i skyggen av andre store vinterarrangementer, er denne idretten i dag blitt en internasjonal publikumssuksess."

Med bokhilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2016). OL og WM i skiskyting. Lokalisert 08.01.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/ol-og-vm-i-skiskyting.5890035-369882.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top