Forlag: Kakapo

 

Sjanger: Historie/Kriminalitet

 

Forfatter: Monika N. Yndestad

 

Dato: 24.08.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Drapsmysterier fra Bergensområdet” er en velskreven oversikt over Bergens kriminalsaker og rettshistorie i tidsrommet mellom 1839 til 1994. Monika N. Yndestad viser sitt solide talent som sakprosa forfatter gjennom denne kunnskapsrike boken. Gjennom hele 25 dramatiske saker, gjør Monika leserne kjent med hele Bergens rettshistorie. Dette er en rikt illustrert bok, der forfatteren går i dybden av hver enkel sak. Gjennom sterke beskrivelser og intense skildringer får leserne et dystert innblikk i Bergens kriminalitet.

Forfatteren starter boken med en oversiktlig innføring i Trodals-Mads som på 1800-tallet blei dømt til å halshugges. Både Armer og bein skulle kappes fra kroppen og skulle legges til offentligheten. Boken ender med Minde-drapet midt på 1990-tallet. Ali Pourin ble dømt og senere frifunnet. Yndestad tar leserne videre til Hetlesaka og Siren-saka.

“Drapsmysterier fra Bergensområde” er et litterært mesterverk av Monika N. Yndestad. Dette er en kunnskapsrik innføring i flere kriminalsaker. Forfatteren har skrevet en brutal og mystisk bok. Leserne får et omfattende innblikk i flere titalls år med rettshistorie i Bergens området. Felles for alle sakene som omtales i denne boken er at de ble behandlet som drapssaker i samtid og utgjorde ulike milepæler i bergensk rettshistorie. Dette er virkelig en bok som kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Boka handler om 25 drapssaker fra Bergen og omegn i tidsrommet 1839 til 1994. Den starter med Trodals-Mads som på 1800-tallet blei dømt til å halshugges, og går via bl.a. Hetlesaka og Siren-saka til Minde-drapet på 1990-tallet. Felles for alle sakene er at de blei bahandla som drapssaker av si samtid og utgjorde ulike milepæler i bergensk rettshistorie.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kakapoforlag. (2017). Drapsmysterier fra Bergensområdet. Lokalisert 24.08.2017

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top