Forlag: Res Publica

 

Sjanger: Politikk/Historie

 

Forfatter: Håvard Friis Nilsen og Christian Anton Smedshaug

 

Dato: 24.08.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Folkepartiet?” er en særdeles viktig og aktuell bok nå som Stortingsvalget 2017 foregår. Dette er den omfattende historien om partiet FrP. Gjennom politikken har FrP gått fra å være et lite, til å bli et av Norge største partier. Håvard Friis Nilsen, Christian Anton Smedshaug og flere bidragsytere forteller den ærlige sannheten om FrP, et parti i nedtur og opptur. Samt i vekst og nedgang. Et parti som tidligere var et protestparti som var sponset av apartheidregimet i Sør-Afrika.

FrP har gjennom historien hatt flere partiledere og dags dato står Siv Jensen som leder. I “Folkepartiet?” får en svar på hva som kjennetegner partiets historie. FrP har både opplevd oppturer og nedturer gjennom flere år med politisk historie.

Hva skyldes partiets store vekst? FrP representerer en politisk utfordring som krever forståelse. Det synes den brede folkelig støtten. Samtidig som det lanserer nyliberale løsninger som innebærer kutt i velferdsgoder. Men det har vist seg vanskelig å angripe partiet som et rent høyreparti, for store velgergrupper hverken tror eller opplever at FrP truer deres velferd.

“Folkepartiet?” er en omfattende og kunnskapsrik framstilling av FrP som politisk parti. Dette et virkelig en bok som kan anbefales. Nå som det nærmer seg politisk valg er det viktig å få et solid innblikk i FrPs historikk. Forfatterne presenter ulike blikk på FrP. Blant annet flere trekk ved det politiske landskapet som har gjort FrPs vekst mulig.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“FrP har gått fra å være et lite, marginalt protestparti sponset av apartheidregimet i Sør-Afrika, til å bli et av Norges største partier. Hvordan er det skjedd? Hva kjennetegner deres historie, deres oppturer og nedturer? Hva er forklaringen på partiets tidvise store appell? FrP representerer en politisk utfordring som krever en egen forståelse: Det synes å ha bred folkelig støtte, samtidig som det lanserer nyliberale løsninger som innebærer kutt i velferdsgoder. Men det har vist seg vanskelig å angripe partiet som et rent høyreparti, for store velgergrupper hverken tror eller opplever at FrP truer deres velferd. Denne boken presenter ulike blikk på FrP, men også trekk ved det politiske landskapet som har gjort FrPs vekst mulig.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Respublica.no. (2007). Folkepartiet. Lokalisert 24.08.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top