Juridisk krim i verdensklasse!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: John Grisham

 

Sider: 432

 

Dato: 27.09.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

John Grisham er kjent for å skrive hårreisende spenning mellom to permer, “Advokaten” er intet unntak. Det var “Firmaets mann” som gjorde John Grisham kjent. Igjen viser Grisham sitt talent som forfatter og har etter min mening skrevet juridisk krim i verdensklassen.

Gjennom 432 sider blir leserne kjent med Sebastian Rudd. Grisham har igjen laget en velskreven kriminalroman som både byr på hårreisende skildringer og gripende beskrivelser. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

I “Advokaten” blir leserne kjent med Sebastian Rudd. Han tar klienter ingen andre advokater vil ha. Rudd mener rettferdighet er det viktigste i rettssaker. Selv om han noen ganger må trikse litt for å oppnå nettopp det. Han hater urettferdighet, forsikringsselskaper, banker, store selskaper og politikere av alle slag. Han irriterer på seg folk på begge sider av loven.

Men ting er i ferd med å bli enda mer komplisert for Sebastian. Han går med på å forsvare Arch Swanger, som er hovedmistenkt i bortføringen og sannsynligvis drapet på 21-år gamle Kemp Jilin, den assisterende politimesterens datter.

Jeg har lest mange kriminalromaner fra John Grisham, men “Advokaten” er hans beste til nå. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. “Advokaten” er både humoristisk, dyster og alvorlig. Forfatteren byr på en engasjerende og fascinerende handling. Leserne blir i “Advokaten” med til USA og får et realistisk og omfattende innblikk i det amerikansk rettssystemet. Grisham har nok engang skrevet en sterk, spennende, gripende, hårreisende og intens kriminalroman. Den er lettlest og kan virkelig anbefales.

Dette er 432 sider med sjokkerende og realistisk spenning i verdensklasse.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Sebastian Rudd tar klienter ingen andre advokater vil komme i nærheten av. Han mener at alle bør få en rettferdig rettergang, selv om han noen ganger må trikse litt for å oppnå nettopp det. Han hater urettferdighet, forsikringsselskaper, banker og store selskaper, og politikere av alle slag. Han irriterer på seg folk på begge sider av loven. Men ting er i ferd med å bli enda mer komplisert for Sebastian. Han går med på å forsvare Arch Swanger, som er hovedmistenkt i bortføringen og sannsynligvis drapet på 21-år gamle Kemp Jilin, den assisterende politimesterens datter.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

CappelenDamm.no. (2017). Advokaten. Lokalisert 27.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top