Endelig et omfattende og oversiktlig verk som tar for seg 60 tallets Stavanger!

Forlag: Vormedal

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Tor Inge Vormedal

 

Sider: 232

 

Dato: 21.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Tor Inge Vormedal er kjent for en rekke lokale, historiske, kunnskapsrike og rikt illustrerte utgivelser. I de aller fleste bøkene Vormedal har skrevet står Haugalandet sentralt. Forfatteren er nå aktuell med boken “Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet”. Dette er et unikt, omfattende, oversiktlig og systematisk leseopplevelse. Forfatteren gir leserne et solid innblikk i 60 tallets mange hendelser. Gjennom godt over 200 sider, blir leserne kjent med de flere oppturene og nedturene som har satt sitt preg på Stavanger regionen gjennom 60 tallet. Kjent eller ukjent i Stavanger regionen, da er Vormedal’s utgivelse en praktbok du virkelig bør anskaffe deg.

Forfatteren tar leserne med på en kunnskapsrik og historisk reise til Stavanger gjennom 232 sider. En blir kjent med en rekke dramatiske og oppsiktsvekkende hendelser som både har påvirket Stavanger-regionen negativ og positivt. Boken tar for seg både kulturen og samfunnet i Stavanger.

Leserne blir også kjent med regionen gjennom statistikk, som blant annet priser på diverse dagligvarer. Boken er skrevet slik at leserne får innsikt i hver en dag gjennom et helt tiår. Vormedal beskriver de fleste oppturer og nedturer som Stavanger folket har følt på.

Vormedal’s utgivelse omfatter store deler av Sør-Rogaland med spesielt fokus på Stavanger, Sandnes og Bryne. Dette var en region som på 1960-tallet hadde et usedvanlig rikt og variert næringsliv som i dag er historie.

“Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet” inneholder et rikt bilde materiale, fakta som tar for seg hver dag gjennom hele 60 tallet og en stikkordsregister som gjør dette til et av nåtidens viktigste oppslagsverkene om Stavanger.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research når han har skrevet denne boken. Leserne får ikke bare historier om Stavanger, men også et unikt innblikk i hvordan livet var på godt og vondt i regionen for rundt 50 år siden. Dette er en litterær gave for de som har tilknytning til Stavanger. Tor Inge Vormedal setter leserne inn i både historiske begivenheter og kuriøse hverdagshendelser. “Kem – Ka – Kor, Stavanger – regionen 1960 tallet” inneholder kunnskap rundt kultur, samfunn og økonomi som preget Stavanger for omslag 50 år siden. Som nevnt tidligere har forfatteren gått igjennom flere kilder for å gi leserne den leseopplevelsen som denne boken gir. Dette er virkelig en fengende bok som inneholder særdeles viktige illustrert med bilder, tegninger og typiske annonser. Jeg håper virkelig at forfatteren skriver flere bøker om Stavanger, for dette har han virkelig talent for.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Kim-ka-kor – Stavanger-regionen 1960-tallet tar for seg små og store hendelser i Stavanger-regionen gjennom hele 1960-tallet. Stavanger-regionen omfatter store deler av Sør-Rogaland med spesielt fokus på Stavanger, Sandnes og Bryne. Denne regionen hadde på 1960-tallet et usedvanlig rikt og variert næringsliv som i dag er historie. Gjennom små notiser fra nesten hver dag gjennom hele 1960-tallet, gir boka et unikt innblikk i hvordan livet var på godt og vondt i regionen for rundt 50 år siden. Boka har med både historiske begivenheter og kuriøse hverdagshendelser. I tillegg er den rikt illustrert med bilder, tegninger og typiske annonser. Bak i boka finnes et fyldig stikkordregister”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vormedal-forlag. (2017). Kim-ka-kor – Stavanger-regionen 1960-tallet. Lokalisert den 21.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top