Anmeldelse av Siv Ringdals bok “Det amerikanske Lista”:

Siv Ringdal: Det amerikanske Lista

Forlag: Pax Forlag

 

Sjanger: Sakprosa

 

Forfatter: Siv Ringdal

 

Sider: 285

 

Dato: 06.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen: 

I “Det amerikanske Lista” forteller Siv Ringdal om da det moderne Amerika kom til Norge. De fleste kjenner til den amerikansk inspirerte “Trunken” som ligger i Lista sentrum.  Det var nemlig i det lille tettstede på Sørlandet det skjedde, innføringen av rosa domatter, dollarglis, caps og delikatesser. Gjennom velvalgt kunnskap og rikt bildemateriale tegner forfatteren et fascinerende og interessant bilde av hva listalendinger hadde med seg tilbake fra Brooklyn og New York. Forfatteren har laget en velskreven bok, som virkelig kan anbefales.

Siv Ringdal forteller gjennom nærmere 300 sider om kjærlige historier i millionbyen New York, om avlsstasjone Lista, ungkarer på arbeidsjakt og hjemkomstens forviklinger.

Endelig har Sørlandsk-plassen Lista fått sin egen litterær biografi. Jeg har selv vært i Lista, og anbefaler samtlige å ilegge seg en turen dit, for nærmere USA kommer du ikke på norsk jord. Siv Ringdal har gjort et fabelaktig arbeid med å skrive denne fengende boken. Det er imponerende hvor mye Siv Ringdal klarer å samle mellom to permer. Jeg er imponert over forfatterens bruk av kilder og bilder. Det er kombinasjonen av illustrasjoner og informasjon som gjør dette til en praktfull bok. Dette er en lesefest av de sjeldne, en sakprosa bok som virkelig kan anbefales.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Boken omhandler hvordan det moderne Amerika kom til Norge. Det var på Lista det skjedde, innføringen av rosa domatter, dollarglis, caps og delikatesser. Et nytt vakkert liv hadde hjemvendte listalendinger med tilbake fra Brooklyn og New York. Her er historier om kjærester i millionbyen New York, avlsstasjonen Lista, ungkarer på arbeidsjakt og hjemkomstens forviklinger. Har oversikt over informanter, fotografier og illustrasjoner og litteraturliste.”

 

Kilder:

Pax.no. (2017). Det amerikanske Lista. Lokalisert 06.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top