"Av vikingblod" av Jan Ragnar NymoenAV VIKINGBLOD:

Forlag: Araltes

 

Sjanger: Spenningsroman/Kriminalroman

 

Forfatter: Jan Ragnar Nymoen

 

Dato: 10.03.2020

 

Terningkast: 6

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Av vikingblod” er Jan Ragnar Nymoen sin tredje bok med Malte Moddy i hovedrollen. Jeg har lenge vært begeistret for hans måte å gå fram og tilbake i tid på, det å svitsje mellom vikingtid og nåtid, gjør han på en forbausende god måte og han imponerer stadig med sin fortellerevne, og viser tydelig glede i det han skriver. Det er lett å se at forfatteren har levd seg inn i historien, når han har skrevet denne boken, noe som gjør lesningen mye lettere. Jeg synes dette er en forfatter flere bør få øynene opp for. Jan Ragnar Nymoen byr på dramatikk, spenning og alvor, og jeg vil si at “Av vikingblod” er den mest dramatiske i hans forfatterskap til nå, og uten tvil den beste både språklig og strukturelt. Dette er en meget godt forfatter, som fortjener flere lesere.

Her kan du lese min anmeldelse av den første boken i serien “Vikingarven” (Terningkast 6)

Noe som er meget prisverdig med forfatterskapet til Jan Ragnar Nymoen, er at mesteparten stemmer overens med Norges historien. Tidsperioden er riktig, karakterene passer perfekt inn i storyen, miljøbeskrivelsene er nøye detaljert, og ja, generelt det meste passer særdeles bra i denne utgivelsen. Det er rett og slett få ting som er feil med Jan Ragnar Nymoens forfatterskap, og det gjør hans forfatterskap til en leseverdig opplevelse. Det er ingen som har skrevet noe liknende før, derfor er det meget godt prestert av Nymoen. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for Jan Ragnar Nymoen.

Les også: Anmeldelsen av Jean-Louis Adorsens nyeste bok “Engelen Gabriel“.

Under det Litterære pubtreffet i Randaberg, mandag den 09. mars kom det fram at Jan Ragnar Nymoen henter inspirasjon fra Dan Brown, og det er lett og se. For han bruker mange av de samme virkemidlene som Brown, det for å sette den rette stemningen, men han omformer dem på sin helt unike måte. Føler også det er et snev av Tom Egeland-stil over historie. Så takket være spennings-mesteren Dan Brown har vi fått den durabelig gode forfatteren Jan Ragnar Nymoen.

Her kan du lese min anmeldelse av den andre boken i serien “Testamentet” (Terningkast 5)

Hårene reiste seg underveis i denne uforutsigbare historien. Det er lett å henge med som leser, for det er ikke den mest komplisert historien. Så jeg håper virkelig at flere begynner å lese Jan Ragnar Nymoen, for dette er en uslepen diamant, en forfatter som har talent for det han gjør, og som leverer historier på en forbausende god måte. Så folkens, om du skal kjøpe en vikingroman eller forsåvidt en spenningsroman, med mye drama, alvor og action, ja da bør Jan Ragnar Nymoen være ett av dine valg, punktum finale.

 

Bakside informasjon om boken:

“Vikingtid: En okkult slektsforbannelse – Lenge setter Assur Lavskjegg sin lit til at volvens forbannelse ikke ville bli virkelig. I 912 skjer det noe som tvinger ham til å gi opp håpet. Vikinghøvdingen fra Hålogaland ser ingen annen utvei enn å sende sin datter til samiske trollmenn i Lappland.

Eksplosjon på en oljeplattform – I 2015 har Malte Moddy blitt friskmeldt etter en mystisk sykdom. Han skal tilbake jobben i sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, og aner at de neste ukene vil bli krevende. Derfor benytter han anledningen til å bli med broren på hvalfangst i Vestfjorden. Allerede første dag går det fryktelig galt.

En dyster hemmelighet – Karen – Maltes svigerinne – insisterer på å forklare sin forferdelige oppførsel forrige gang Malte var hjemme hos dem i Reine i Lofoten. Malte vegrer seg i det lengste. Ikke en gang hun selv aner hva som egentlig ligger bak eller hvilke følger det kan få …

Arven i Odessa – Elizaveta – datteren til den avdøde vinfarmeren – har tatt over gården. Finnes det noen mulighet for at hun og Malte skal kunne ha et kjærlighetsforhold?”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder: 

Araltes. (2020). Av vikingblod. Lokalisert 10.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top