BETA serien er tre bøker fullstappet av spenning!

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Ungdomsbok

Forfattere: Torborg Igland og Amund Hestsveen

Kilde: Innbundet

BETA serien som er bestående av tre bøker, er spennende, underholdende og dyster. I tillegg er de science fiction preget. Vi tas med 60 år frem i tid, stedet er Norden og hovedpersonene er Kodak, Livni og Jor.

Serien sammenlignes med "Hunger Games"- serien.

BETA kalles også en dystopi – trilogi. Bøkene holder spenningen oppe fra første til siste side. Dette er virkelig en bokserie å anbefale. Bøkene er intense og brutale.

Serien skrevet av Torborg Igland og Amund Hestsveen, består av

1. Flukten fra 2014

2. Øya fra 2015

3. Offeret fra 2016

Dette er bøker som bør leses etter hverandre. Passer hovedsakelig best til ungdom, men de fleste kan lese serien. For er du fan av "Hunger Games" serien. Ja da er disse tre bøkene midt i blinken for deg!

Flukten som er starten på serien er dyp, intens og brutal.

Boken starter med at en beskjed er surret fast i pila som borer seg inn i veggen bak Jor. Noen skal hente henne. Men hvordan? Skandia holder jo alle i et jerngrep. Finnes det noen som tør trosse generalene? Og hvor er Kodak – har Livni angitt ham?

Vi blir på en reise til Norden 60 år frem i tid. Vi blir kjent med ungdommer som blir dratt inn i framtidens diktatur.

Dette er en sterk start på en serie som både er sjokkerende, actionfylt og interessant.

Øya er den solide, sterk, dyster og realistisk fortsettelsen.

Den tar oss igjen med til Kodak og Jor, som har unnsluppet dormen og Skandia, et iskaldt diktatur, der kunst, litteratur og musikk er forbudt. Sammen med 24 andre 15-åringer har de flyktet til en ubebodd øy, der rester etter den gamle sivilisasjonen fortsatt finnes. I alle fall om kartet bueskytteren etterlot seg, stemmer.

Bok nummer 2 er et høydepunkt i serien. Dette er en spennende fortsettelse, på en serie som både er sjokkerende og fullstappet med spenning.

Offeret er avslutningen på trilogien. En intens og imponerende slutt på fremtidshistorien om tenåringene Kodak, Livni og Jor.

Boken omhandler en farefull flukt fra et regime der det ikke er plass til alle, har sekstenåringene Kodak, Livni og Jor, med god hjelp fra vennene sine, mobilisert en undergrunnsbevegelse som nå sprer seg over hele Skandia. Beta, med base på en øy utenfor den gamle norskekysten, har hacket overvåkningssystemet Sys, og flere av ungdommene våger livet i halsbrekkende aksjoner. Bevæpnet med forbudt litteratur, nordiske kunstskatter og musikk, en gang gjemt unna av en motstandsbevegelse på vikende front, sprer de et virus det ikke finnes noe panser mot.

For en serie, for en handling og for en spenning. BETA serien får nakkehårene til å reise seg. Jeg er imponert over forfatternes måte å skrive ungdomslitteratur på. Spenningen holdes oppe fra første til siste side. Dette er solide bøker med en intens, brutal og dypt handling.

BETA serien har jeg valgt å gi terningkast 5!

Meget imponerende serie, anbefaler den til samtlige ungdommer som er ute etter god litteratur!

Bakside informasjon om bøkene:

Bok 1.

"En beskjed er surret fast i pila som borer seg inn i veggen bak Jor. Noen skal hente henne. Men hvordan? Skandia holder jo alle i et jerngrep. Finnes det noen som tør trosse generalene? Og hvor er Kodak – har Livni angitt ham?

I en annen versjon av vår verden, i tiårene etter et statskupp, er de nordiske landenes identitet utslettet, og den totalitære staten Skandia har vokst fram. Katastrofer har etterlatt naturen full av gift, havet utilgjengelig. Kunst, litteratur og musikk er forbudt. Få vet hva familieliv er, de fleste vokser opp i dormer, med knivskarp konkurranse om å bli utvalgt til offiserstrening og et privilegert liv. Rett før den fryktede Utvelgelsen, oppdager 15-åringene Kodak, Livni og Jor en grusom hemmelighet. Noe må skje. Og de ser hva de må gjøre"

Bok 2.

"Hva om noen virkelig var på jakt etter deg?

Hva om internett var erstattet av et overvåkningsnett?

Hva om du ikke visste hvor du kom fra, hvem som var foreldrene dine, eller om du hadde noen?

Kodak og Jor har unnsluppet dormen og Skandia, et iskaldt diktatur, der kunst, litteratur og musikk er forbudt. Sammen med 24 andre 15-åringer har de flyktet til en ubebodd øy, der rester etter den gamle sivilisasjonen fortsatt finnes. I alle fall om kartet bueskytteren etterlot seg, stemmer. Tilbake i Skandia ligger Livni skadet på sykestua. Hun må spille sitt livs rolle. Ingen må vite hva som egentlig skjedde. Ingen må vite hva hun egentlig gjorde, eller hvem hun hjelper. For de kan vel ikke gi seg nå?"

Bok 3.

"Etter en farefull flukt fra et regime der det ikke er plass til alle, har sekstenåringene Kodak, Livni og Jor, med god hjelp fra vennene sine, mobilisert en undergrunnsbevegelse som nå sprer seg over hele Skandia. Beta, med base på en øy utenfor den gamle norskekysten, har hacket overvåkningssystemet Sys, og flere av ungdommene våger livet i halsbrekkende aksjoner. Bevæpnet med forbudt litteratur, nordiske kunstskatter og musikk, en gang gjemt unna av en motstandsbevegelse på vikende front, sprer de et virus det ikke finnes noe panser mot.

Men det er skjær i sjøen. Skandia setter alle krefter inn på å stanse våre venner, terroristene. Livni, som er blitt offiser og jobber for regjeringen i Kastrup, står i fare for å bli avslørt som dobbeltagent. Kodak sitter fengslet i Kastrup, ingen vet hvor. General Vender kjemper en desperat kamp for å lokalisere Jor, datteren sin. Splittende krefter på øya krever et væpnet attentat mot statslederen. Som om ikke det var nok: Den aldri hvilende Majke, en gang Livnis nærmeste venn, er på sporet av dem alle som en blodhund."

Med bokhilsen

Kilder:

Gyldendal.no. (2014). Flukten. Lokalisert 06.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Beta-bok-1-Flukten

Gyldendal.no. (2015). Øya. Lokalisert 06.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Beta-bok-2-OEya

Gyldendal.no. (2016). Offeret. Lokalisert 06.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Beta-bok-3-Offeret

Gyldendal.no. (2016). BETA – serien. Lokalisert 06.11.2016 på Internett http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Betaserien

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top